Hirdetés
. Hirdetés

E-útdíj: türelmi időszak vége

|

Mindössze havi száz forintért bérelhető az a fedélzeti egység, amivel teljesíthető az útdíjfizetési kötelezettség.

Hirdetés

Szeptember 1-től emelkedett a bírságok összege és naponta akár háromszor is megbüntethetik a teherautósofőrt, ha fizetés nélkül közlekedik díjköteles úton. A legtöbb probléma abból adódik, hogy sokan tévesen értelmezik a viszonylati jegy lehetőségeit, és akkor is használják, ha az már érvényét vesztette.

Hirdetés
 

Lejárt a türelmi időszak, szeptember elejétől akár nyolcóránként bírságolhatják meg azt, aki fizetés nélkül vesz igénybe díjköteles útszakaszokat. A türelmi idő lejártával a büntetés díja is a csillagos égig emelkedett, ez 165 ezer forint lehet egy-egy alkalommal.

Egy kis leleménnyel és havi 100 forinttal azonban elkerülhetjük a nem várt csekkeket. Egy hazai flottakövető társaság, az Auto Securit Zrt. akciójában ezért a jelképes összegért lehet fedélzeti egységet bérelni szeptember 11-től.

 

Az Auto Securit Zrt. vezetője leszögezte, nem szeretnék, ha az ügyfeleik és más teherautósok büntetést lennének kénytelenek fizetni amiatt, mert nem rendelkeznek a szükséges eszközzel. Windisch Mira elmondta, a probléma az, hogy a legolcsóbb szivargyújtós egység ára is meghaladja a 25 ezer forintot, ezért ki kellett találni a fuvarozók számára egy alternatív megoldást.

A bérleti díj valóban csak havi nettó 100 forint, és előfizetési díjat nem számolnak fel a rendszer üzemeltetéséért. A vezető hangsúlyozta, a cél az, hogy minél többen megismerjék ezt a kényelmes és rugalmas útdíjfizetési formát. Windisch Mira aláhúzta azonban, az akciós lehetőséget csak a készlet erejéig tudják fenntartani.

A hu-go.hu rendszerében elvégzett regisztráció után már közlekedhet is az egységgel a sofőr. Nincs minimális futamidő, akár egy hónapra is elvihet valaki egy-egy eszközt. Azt sem korlátozzák, egy vállalkozás mennyi szivargyújtós OBU-t bérelhet, ugyanolyan szívesen látják azt, aki egy darabot visz el, mint aki ötvenet. Természetesen kaució szükséges az ügylethez, de ezt maradéktalanul visszaadják, ha valaki sértetlenül visszaviszi a készüléket a bérleti idő lejártakor.

Kibédi-Varga Lajos, az e-útdíj projektszóvivője azt nyilatkozta, hogy az elmúlt két hónap tapasztalatai alapján vannak tipikus hibák. Sok fuvarozó úgy gondolja, hogy a viszonylati jegy oda-vissza érvényes, azonban ez nem így van; a fedélzeti egységnél pedig gyakori probléma, hogy induláskor elfelejtik bekapcsolni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.