Hirdetés
. Hirdetés

Egy amerikai cégnél mindenki kiborg akar lenni

|

A vállalat önkéntes alapon olyan mikrochipet ültet a dolgozókba, ami megkönnyíti a fizetést és a beléptetést. Tolonganak a jelentkezők.

Hirdetés

A jövő közelebb van, mint gondolnánk: egy amerikai cég, a wisconsini Three Square Market olyan mikrochippel látja el alkalmazottait, ami meggyorsítja a fizetést, és különböző munkahelyi funkciókat is egyszerűbbé tesz.

A lapkák első lépésben a mobilos és bankkártyás fizetést helyettesítik, a tranzakció lebonyolításához ugyanis elég a kezünket odaérinteni egy kézszkennerhez. De a beültetett mikrochip más előnyökkel is kecsegtet: meggyorsítja például a bejelentkezést a számítógépes rendszerekbe, és belépést biztosít bizonyos területekre.

A rizsszem méretű eszközt a hüvelyk- és mutatóujj közé ültetik be; ára háromszáz dollár, és a. Three Square Markett legtöbb alkalmazottja alig várja, hogy átessen az apró műtéten.

A cég vezetője, aki maga is egy beültett lapka büszke tulajdonosa, esküszik rá, hogy a mikrochipet nem használják nyomkövetésre, de egyelőre nem egyértelmű, hogy a konkrét eszköz egyáltalán alkalmas-e ilyen célokra.

A dolgozókat nem kötelezik a lapka beültetésére, a dolog teljesen önkéntes, de a többségnek bejön az ötlet, és sorban állnak a jelentkezők.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.