Hirdetés
. Hirdetés

Egy baleset lebuktatta az Apple titkos önvezetőautó-programját

|

A cég önvezető Lexusa koccant egy Nissannal.

Hirdetés

Hirdetés

Egy Apple önvezető autó karambolozott a cég Silicon Valley-ben lévő főhadiszállásától nem messze az autópályán.

Az Apple vezetői korábban nem verték nagydobra a cég önvezetőautó-programjának hírét, és csak a baleset kapcsán derült ki, hogy legalább ötezren dolgoznak a titkos projekten. Közben az is napvilágra került, hogy a gyártó egy szabadalmazott lapkát fejleszt kifejezetten az önvezető autóihoz.

A high-tech óriás a programmal egy meglehetősen nehéz és kockázatos terepen próbálja megvetni a lábát, ahol olyan vetélytársai vannak, mint az Alphabet, a Zoox és a General Motors.

Ami az ominózus balesetet illeti, az Apple részéről egy Lexus RX 450h önvezető autó volt a érintett, amely autonóm módban, mintegy 1,5 kilométer/órás sebességgel manőverezett a Lawrence Expressway-n, amikor hátulról  belerohant egy Nissan Leaf. Mindkét autó kárt szenvedett, emberi sérülés azonban nem történt.

A kaliforniai törvények egyébként előírják, hogy az önvezető tesztautóban mindig ülnie kell emberi sofőrnak, hogy bámikor átvesse a jármű irányítását.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.