Hirdetés
. Hirdetés

Egy fejlesztéssel csökkenthető lenne a Chrome nagy étvágya

|

A piacvezető böngésző egyik kellemetlen tulajdonsága, hogy nem takarékoskodik sem a memóriával, sem a processzorteljesítménnyel.

Hirdetés

Hirdetés

Hirdhedt arról a Chrome böngésző, hogy valósággal falja a memóriát és a processzorteljesítményt. Az Intel egyik mérnöke szerint ha a program kihasználná a processzor RGB10 overlay támogatását HDR tartalmak megjelenítésekor, jelentősen csökkenne az energiafogyasztása.

A megközelítés a többi Chromium alapú böngészőre, így a Microsoft-féle Edge-re is jó hatással lenne. Mivel azonban a továbbfejlesztés csak a felhasználók egy körét érintené, a fejlesztők nem igazán igyekeznek a megvalósításán.

Az RGB10 overlay támogatás ugyansi csak a tizedik generációs Ice Lake lapkáktól kezdve érhető el, és bár az Ice Lake processzorok széles körben elterjedtek, a régebbi számítógépeken és a nem Intel-alapú rendszereken nem javulna a Chrome teljesítménye a fejlesztés után. Így aztán nem lehet tudni, hogy megvalósul-e valaha is a Chrome átalakítása.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.