Hirdetés
. Hirdetés

Egy kiló sincs a világ legkönnyebb céges laptopja

|

A 14 hüvelykes ExpertBook B9 már az üzleti laptopok új generációt képviseli. Az Asus bivalyerős hardvert pakolt a pengevékony testbe.

Hirdetés

Üzletembereknek szánt új laptopot jelentett be az Asus. Az ExpertBook B9 mindössze 0,998 kilót nyom, így jelenleg ez a világ legkönnyebb 14 hüvelykes üzleti laptopja. A pehelysúlyú eszközt az Intel legújabb, beépített Intel Iris Xe grafikával ellátott 11. generációs processzoraival szerelik fel, és csúcskiépítésben 32 gigabájt LPDDR4x 4266 megahertzes memóriával, illetve 2 terrabájtos duál-SSD konfigurációval látja el az Asus. Az akkumulátor 66 wattórás, és a villámgyors kapcsolatokat olyan korszerű technológiák biztosítják, mint az Intel WiFi 6 és a Thunderbolt 4.

Hirdetés

A 14 hüvelykes laptop mindössze 14,9 milliméter, vagyis durván 1,5 centi vastag, ám a pengevékony keretbe a 14 hüvelykes NanoEdge megjelenítő mellett még egy olyan webkamerát is sikerült beépítenie a gyártónak, amit infrás kamera és intelligens környezeti szenzor egészít ki. A webkamera így nem csak a távkonferenciáknál tud hasznos lenni, hanem az arcfelismerésen alapuló biometrikus azonosításnál is, amelynek segítségével az AdaptiveLock technológia automatikus belépteti a rendszerbe a laptop tulajdonosát.

A karcsú és pillekönnyű ExpertBook B9 már az üzleti laptopok következő generációját képviseli. Brutális számítási teljesítményt nyújt, akkumulátora pedig az egész napos használatot is képes kiszolgálni. Emellett viszont igyekszik elvonatkoztatni attól az elképzeléstől, hogy egy céges hordozható PC-nek mindenképpen unalmas dizájnt és kissé bumfordi külsőt kell kapnia. Persze a koronavírus-járvány kellős közepén esélyesen nem a világ körüli üzleti utak a leggyakoribbak, de ha minden visszaáll a normálisra, az mindenképpen jó pontot jelent majd, hogy a csomagban egy közepesen vastag iratmappa méretű, és súlyra alig érezhető pluszt jelent csak a laptop, amiben viszont ezt a vékonyságot és könnyűséget végre nem kell komoly működésbeli kompromisszumok árán elérni.

Az ASUS ExpertBook B9 áráról és hazai elérhetőségéről még nincs hivatalos információ, de remélhetőleg hamarosan találkozhatunk vele, és akár egy tesztre is elcsenhetjük.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.