Hirdetés
. Hirdetés

Egy nap a Plutón: újabb lenyűgöző NASA felvételek

|

A törpebolygó egyetlen napja közel egy földi héten keresztül tart.

Hirdetés

Az amerikai űrkutatási szervezet legújabb fényképein a törpebolygó egy napját kísérhetjük figyelemmel, amely 6,4 földi napig tart. A felvételeket az arra járó New Horizons űrszonda Long Range Reconnaissance Imager (LORRI) és Ralph/Multispectral Visible Imaging Camera kamerája készítette, miközben az űrszonda és a bolygó közötti távolság 8 millió kilométerről (július 7) 645 ezer kilométerre (július 13) csökkent. A New Horizons július 14-én volt a legközelebb a Plutóhoz. Ugyancsak készített fotókat New Horizons a Plutó legnagyobb holdjának, a Charonnak egy napjáról, amely szintén 6,4 földi napig tart.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.