Hirdetés
. Hirdetés

Egy okosgyűrű mind fölött!

|

Ha felhúzzuk, egyetlen kézmozdulattal fizethetünk.

Hirdetés

Nagy Britanniában száz fontért már kapható a Kerv névre hallgató okosgyűrű, amely tovább egyszerűsíti a vásárlást. Nem kell hozzá PIN-kód, aláírás, ujjlenyomat: elég odavinni a bankkártya-olvasó közelébe, és az összeg már le is vonódik a számlánkról.

A közvetlen vásárlást lehetővé tévő okoseszközök nem most jelentek meg, de a Kerv valami újat tud.  Használatához nincs szükség okostelefonos kapcsolatra, mivel működése a Near Field Communication (NFC) nevű rövid hatótávolságú kapcsolaton alapul.

A gyűrű a MasterCard fizetési hálózatát használja, és a világon mindenütt működik, ahol elfogadják a MasterCard kapcsolat nélküli fizetési megoldásait.

A Kerv gyártója szerint ez az első fizetésre alkalmas okosgyűrű, de van egy másik angol cég, az NFC Ring, amely szintén NFC-t használ a fizetésekhez. Az NFC Ring szerint a Kerv elorozta a megoldásaikat, amit utóbbi persze hevesen tagad.

A két megoldás között valóban van egy fontos különbség: az NFC Ring csak egy Android-eszközzel tandemben működik, a Kerv viszont nem igényel mobilt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.