Hirdetés
. Hirdetés

Egy számítógép feltámasztotta a Beatlest

|

A Sony AI-rendszere új dalt komponált Lennon és McCartney stílusában.

Hirdetés

A Beatles már évtizedekkel ezelőtt feloszlott, és az eredeti tagok közül már csak Paul McCartney és Ringo Starr él, de a mesterséges intelligencia (AI) most egy olyan új dallal örvendeztette meg a legendás banda rajongóit, amelyet akár a liverpooli gombafejűek is játszhattak volna.

A dolog előzménye, hogy a Sony CSL Research Laboratory jövőre olyan albumot akar kiadni, amelynek minden egyes dalát  mesterséges intelligencia szerezte. A "alkotó" a Sony Flowmachines rendszere, amely képes rá, hogy zenei adatbázisok elemzése alapján bármilyen stílusban alkosson. Egyik legelső műve már napvilágot is látott: ez egy Beatles-stílusban komponált dal (bár a vájtfülűek felfedezni vélnek benne egy csipetnyi Beach Boysot is).

A Daddy's Car című dal azért nem teljesen a számítógép műve, ugyanis egy francia zeneszerző, Benoît Carré fésülte össze a harmóniákat és végezte a hangszerelést, és a szöveget is ő jegyzi. A mesterséges intelligencia kezét tehát egyelőre még vezetni kell, de az ember-gép együttműködés eredménye igazán meggyőző.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.