Hirdetés
. Hirdetés

Egy táp mind felett

|

A Trust PowerMaster PW-1300p megfelelő alternatíva lehet egy drága második, vagy csere noteszgép-tápegység helyett.

Hirdetés

Aki két állomáshely - mondjuk a munkahelye és az otthona - között utaztat noteszgépet, az pontosan tudja, hogy mennyire "kényelmes és kellemes" a munkanap kezdetét és végét, illetve a hazaérkezést az asztal alá bukással egybekötött konnektorkeresés szertartásával ünnepelni. A megoldás a mindkét helyre stabilan telepített tápegységben rejlik. Persze ezen kívül ezer és egy oka lehet, ha az ember egy új tápegységet akar meglévő noteszgépéhez, de a konklúzió ettől függetlenül ugyanaz: a gyártók a második tápegységet legtöbbször olyan áron adják, hogy az ember hosszasan keresi a dobozban a mellécsomagolt aranyrudat.

Rosszabb eset, hogyha valami egzotikusabb géphez kell tápegység - olyanhoz, amit már nem gyártanak, ami régi, vagy éppen hazánkban már nem forgalmazzák, esetleg az eredeti forgalmazó telephelyét beszántották, sóval hintették be, és hipermarketet építettek a helyén. A megoldást a Trust univerzális notebook adaptere jelentheti.

csatlakozok.jpg
A 11 különböző cserélhető csatlakozó segítségével a legtöbb noteszgéppel kompatibilis

cw_ajanlata2008.jpg
Az univerzális jelző alapvetően két dologra vonatkozik. Egyfelől arra, hogy a 120 wattos, 5 vagy 6 amperes tápegység kapcsolhatóan 15-, 16-, 18-, 19-, 20-, 22-, 24- voltos feszültséget ad le. (Az utóbbi két feszültségérték esetében 5 amperről van szó.) Másfelől mellékelnek hozzá 11 különböző átalakítót, ami a világ noteszgép-népességének túlnyomórészével kompatibilissá teszi az eszközt. Az, hogy a doboz 10 csatlakozót említ, sőt a termék weboldalán is ez látható a képeken, ne zavarjon meg senkit! A modellt fejlesztették, a karton már 11 átalakítót rejt.

A Trust a PowerMaster PW-1300p honlapján elérhetővé tett egy adatbázist azokról a noteszgépekről, amelyekkel a tápegység bizonyosan együttműködik. Mivel a fenti paraméterek és a mellékelt csatlakozók nem csupán az ott említett Acer, Asus, Compaq, Dell, Fujitusu, HP, IBM, Lenovo, Toshiba, Sony, Samsung, Toshiba és Packard Bell típusokkal kompatíbilisek, jó esély van rá, hogy azzal a géppel is működni fog, amelyhez mi szeretnénk használni. Érdemes megjegyezni, hogy a Trust univerzális tápegysége rövidzár, túlmelegedés és túlterhelés ellen is védett.

Negatívum? Nos, a PowerMaster PW-1300p nem éppen kicsi, ezért útra kelve inkább azt a tápegységet érdemes magunkkal vinni, amelyet eredetileg a noteszgéphez mellékeltek. A Trust tápegysége ezzel szemben kompromisszummentes alternatíva lehet egy drága második, vagy csere noteszgép-tápegység helyett. Ha ilyesmire van szükségünk, vásárlásakor mindenképpen érdemes a megfontolni a Trust modelljét a gyártó saját tápegysége helyett.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.