Hirdetés
. Hirdetés

Egyesíti erőit a Sony és az Infineon

|

Memóriachipek gyártására alapított vegyesvállalatot a Sony és az Infineon leányvállalata. A cél a veszteségek lefaragása.

Hirdetés

A Sony a Qimonda német lapkagyártó vállalattal fogott össze, hogy high-end memórialapkákat gyártsanak a fogyasztói elektronikai eszközökhöz. Az új cég neve Qreatic Design lesz és az év végéig megkezdi a dinamikus RAM chipek tervezését - írja a Financial Times. Az új lapkákat többek között mobiltelefonokba és kamerákba építenék be.

Az együttműködés mindkét fél számára előnyös lehet. A Sony chipgyártó üzletága, amely a Playstation konzolokhoz gyárt alkaltrészeket, veszteséges, és ezzel a lépéssel csökkenthetik a deficitet. A Qimonda számára az új piac enyhíthati függőségét a számítógép-gyártóktól, illetve igényüktől, hogy folyamatosan csökkentsék a memórialapkák árát.

A Sony és a Qimonda lépése várhatóan csak a kezdet egy nagyobb arányú konszolidációban a piacon, tekintettel, hogy a D-Ramok ára zuhan, így a gyártóknak folyamatosan csökken a profitjuk.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.