Hirdetés
. Hirdetés

Egymilliárd dolláros csalás az AOL-nál

|

Az SEC az AOL nyolc korábbi vezetője után nyomoz. A cég saját pénzén vásároltak reklámot, hogy növeljék a bevételt.

Hirdetés

Az U.S. Securities and Exchange Comission feljelentést tett Az AOL Time Warner négy egykori vezetője ellen. A vád szerint csalással, összesen egymilliárd dollárnyi összeggel növelték a cég reklámbevételeit. Négy másik egykori vezetővel peren kívül megegyeztek, ők fejenként többszáz ezer dollár kártérítést és büntetést fizetnek. John Michael Kelly, Steve E. Rindner, Joseph A. Ripp és Mark Wovsaniker, a négy vádlott az SEC szerint a piacinál sokkal magasabb árat fizetett külsős cégeknek szolgáltatásokért. Az árkülönbözetből az eladók az AOL-nél hirdettek. Az SEC indítványozta, hogy a vádlottak fizessék vissza csalás útján szerzett jövedelmüket, fizessenek bírságot, és tiltsák el őket magasabb vállalati tisztségek betöltésétől.

A vádlottak 2000 környékén űzték ezt a tevékenységet, hogy az egyre szűkülő online hirdetési piacon elérhessék az üzleti tervben megfogalmazott célokat.

A peren kívüli megegyezések során David M. Colburn 3,2 millió dollárt fizet vissza a 750 ezres büntetés mellett; Eric L. Keller 699 868 dollárt fizet vissza 250 ezres büntetéssel megfejelve; James F. MacGuidwin 2,1 millió dollárt fizet vissza 300 ezres büntetéssel; Jay B. Rappaport 493 629 dollárt fizet vissza, és további 250 ezer dollárra büntették. Emellett Colburn és MacGuildwin tíz, illetve hét évig nem vállalhatnak magas vállalati tisztséget.

A csalás 2000-től legalább 2003-ig tartott, az AOL visszamenőleg korrigálta az erre az időszakra vonatkozó számadatait.

Az AOL illetékesei egyelőre nem nyilatkoztak a vádemeléssel kapcsolatban.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.