Hirdetés
. Hirdetés

Egyre jobb a Windows Phone

|

Európában egyre jobban teljesít a Microsoft platformja.

Hirdetés

Európában folyamatosan erősödik a Windows Phone piaci részesedése az okostelefonok kategóriájában. A harmadik legnépszerűbb platform ezt persze annak is köszönheti, hogy a BlackBerry és a Symbian folyamatosan veszítenek az érdeklődőkből, és egyre kevesebben használják őket. 

Európa öt legjelentősebb területén a Windows Phone 6,9 százalékot mondhat magáénak, a tavalyi 4,7 százalék után. A Kantar WorldPanel szerint Nagy-Britanniában egy év alatt megduplázódott, Franciaországban pedig megnégyszereződött a Windows Phone iránti érdeklődés. 

Az elemzők kiemelték, hogy amíg a figyelem a Lumia 925-nek és az HTX 8X-nek jut, addig a platform népszerűsítését leginkább az olcsó modellek végzik, mint a Nokia Lumia 5420 vagy a Lumia 620. A legnépszerűbb persze továbbra is az Android, a maga 70 százalékával, míg második az iOS, 18,5 százalékos részesedéssel. Amerikában a Windows Phone még csak 4 százalékon áll. 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.