Hirdetés
. Hirdetés

Egyszerű, de nem gyerekjáték

|

A rendelkezésreállás nemcsak azért fontos, hogy meglegyenek az adataink, hanem hogy azok pontosak, hitelesek legyenek - bárki kérdezi le, ugyanazt a választ kapja.

Hirdetés

A menedzser elégetten bontogatta leveleit. Itt is egy megrendelés, ott is egy megrendelés, válasz az árajánlatokra. Szokás szerint szétosztotta ezeket az adminisztrátoroknak, küldjék ki a szerződéseket. Így csinálja hónapok óta, megy minden, mint a karikacsapás - bár mintha az ügyfélszolgálat vezetőjét látná Igazgat O.-val közeledni.

A menedzser arra gondolt, talán azért gesztikulálnak olyan hevesen, mert az ügyfélszolgálaton eltoltak valamit. Elégedetten dőlt hátra: hát igen, azok tökkelütöttek, még jó, hogy én ilyen ügyesen elrendezte a munkát, hogy több adminisztrátor küldi ki szerződéseket, nem nálam állnak az ügyek. Ez volt az utolsó jó pillanata, mert a közeledők berontottak az ajtón, és az asztalára hajítottak egy csomó szerződést. "Ez mi? Vicc? Mert annak kicsit erős."

A menedzser látta, hogy ezek a kiküldött szerződések. Aztán felvilágosították, hogy ez a hét szerződés háromféle: vannak pontok, amik egyikben van csak, vannak pontok, amik egyikből-másikból hiányoznak. Ráadásul a javítási időknek más-más időtartam van megadva, sőt a szállítási idők is mások. Hogyan lehet ez?

Derengeni kezdett. A szabványszerződést egyszer átírta, és leküldte az adminisztrátoroknak, de egyikük szabadságon volt, és biztos a régit használja. Mikor meg ő volt szabadságon, akkor is módosították a szerződés szövegét, csak éppen nem ő kapta meg, de van aki azt használja. Kiderült az is, hogy egyszer az egyik gép elromlott, újat adtak helyette, de arra meg egy nagyon régi mintát másoltak.

Most melyik szerződés szerint működjön a szerviz? Hogy tervezzünk így raktárkészletet, munkaerőt? Melyik szerződés az igazi? Ha mindenki csinál magának egy példány, akkor hogyan és hol őrizzük? Igazgat O. úgy érezte, valamilyen olyan tárolóeszközre lenne szüksége, amihez mindeni hozzáfér, és megfelelően gyors.

A Computerworld TV adásában arról tudhat meg többet, hogy a fejlesztési dokumentációk és adatbázisok, vagyis több millió, zömében kisebb állomány biztonságos tárolására miért választotta a HP megoldásait a Sense/Net.

Játsszon velünk, és nyerjen HP Compaq tc4400 Tablet PC-t, HP iPAQ 310 Travel Companiont, vagy HP Color LaserJet 1600 nyomtatót!


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.