Hirdetés
. Hirdetés

Együtt dolgozik a Google és a Microsoft a Chrome böngészőn

|

A választékot bővítendő készül a legnépszerűbb böngészőprogram ARM processzorokon futó változata.

Hirdetés

Hirdetés

Ezt is megértük, a hírek szerint a két technológiai óriás közösen munkálkodik azon, hogy a Chrome böngészőt képessé tegyék az ARM processzorokon futó Windows 10 operációs rendszerben történő használatra. A Qualcomm gyártmányú, x86-os emulációra optimalizált Snapdragon mobil lapkák köré épülő számítógépeket mindig kapcsolatban lévő PC-kként reklámozzák, mivel a processzorok alacsony energiafogyasztásának köszönhetően akár több mint 20 órán keresztül is használhatók egyetlen akkumulátorfeltöltéssel.

Igaz, hátrányuk, hogy teljesítményük elmarad a "telivér" processzorokat futtató számítógépekéitől. Mi több, egyelőre csupán néhány alkalmazás futtatható rajtuk, a böngészők közül például csak a Windows 10 háziprogramja, a Microsoft Edge. Ezért aztán közös összefogással kívánják bővíteni a böngészőválasztékot, a legnépszerűbb programmal, a Chrome-mal. Az egyelőre nem ismert, hogy mikorra készülnek el a böngésző ARM-on futó verziójával.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.