Hirdetés
. Hirdetés

Együttműködik a Neumann Társaság és a Cisco Hálózati Akadémia

|

A Cisco Hálózati Akadémia Program a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság ? az ECDL hazai programirodájaként ? olyan pilot programot indított útjára Nagykanizsán, amely informatikai alapismeretek minél gyorsabb és szélesebb körű terjedését segíti elő.

Hirdetés

A Kanizsa TISZK, az idei 2010/2011-es tanévben vált a Cisco Hálózati Akadémia IT Essentials Szolgáltató Központjává, és mint ECDL Vizsgaközpont is örömmel vállalkozott az első kísérleti képzés lebonyolítására.

Az ECDL (Európai Számítógép-használói Jogosítvány) és ITE vizsgákkal záruló pilot kurzus keretében általános előképzettséggel rendelkező tanulók hallgatták végig az IT Essentials tananyagot, amelyet mintegy 10 órányi ECDL tartalom egészített ki. A kibővített tananyagnak köszönhetően a Cisco Hálózati Akadémia eLearning rendszerének keretében elvégzett kurzus vizsgamentességet ad a résztvevőknek az Operációs rendszerek, illetve az Internet és kommunikáció ECDL modulok alól, amennyiben ECDL bizonyítványt is kíván szerezni.

A nagykanizsai pilot program gyakorlatilag a Cisco Hálózati Akadémia IT Essentials tananyagának az ECDL tematikával megegyező, illetve a Cisco képzésből eredetileg hiányzó ECDL képzési tartalmakkal kiegészített, újonnan kialakított, úgynevezett 'IT Essentials+' képzés első kísérleti jellegű kipróbálását jelentette.

A két képzési ág összekapcsolása elsősorban a képzésben részt vevő diákok számára jelent előnyöket, hiszen az ECDL vizsgamentesség mellett ez a ?kettőt az egyben" típusú képzés költségmegtakarítással is járhat a tanulni vágyó fiatalok számára.

A 80 órás IT Essentials tananyag e-learning alapú, előképzettséget nem igényel, és bármely korosztály számára elsajátítható. Célja a digitális írástudás fejlesztése, valamint belépő szintű IT munkakörök betöltéséhez szükséges ismeretek biztosítása. A tananyag elsajátítása után a tanulók képesek egy számítógép üzemeltetésére, bővítésére, a rajta futó szoftverek telepítésére, hardveres és szoftveres hibáinak keresésére és kijavítására, valamint az Internet megosztására.

2010 őszétől kezdődően a Cisco Hálózati Akadémia több oktatói továbbképzést indít, amelynek keretében új intézmények (un. Lokális Akadémiák) bevonására kerül sor az IT Essentials képzésbe. A tanfolyam pedagógus továbbképzési akkreditációval (PAT) is rendelkezik.

A fentiek ismeretében, a jelentős tartalmi átfedések miatt sikerült az IT Essentials kurzust elvégzők számára vizsgamentességet biztosítani az Operációs rendszerek és az Internet és kommunikáció ECDL modulok alól. A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság az IT Essentials valamint az ECDL sillabusz 5.0 összevetése után meghatározta azokat az ismereteket, amelyek hiányoznak az IT Essentials tananyagból. Így született meg az IT Essentials+ képzés, amely nem más, mint az IT Essentials kurzus kiegészítve az NJSZT által meghatározott többlettartalommal.

A két képzési tartalom összevonásával az IT Essentials képzésben résztvevők száma az idei évben jelentős mértékben megnövekedhet. Az ECDL vizsgaközpontok és a Cisco Hálózati Akadémiák nagy számú, az új képzés iránt érdeklődő fiatal részvételére számítanak ebben a tanévben.

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.