Hirdetés
. Hirdetés

Együttműködik az Invitel Csoport és a Nemzeti Kibervédelmi Intézet

|

Együttműködési megállapodást írt alá Magyarország egyik vezető távközlési és informatikai szolgáltatója, az Invitel Csoport, és a Nemzeti Kibervédelmi Intézet. A megállapodás értelmében a felek együttműködnek az internetes biztonság területén.

Hirdetés

A dokumentumot David Blunck, a cégcsoport vezérigazgatója, és Dr. Bencsik Balázs, az NKI igazgatója írta alá. Az együttműködés elsődlegesen a cégcsoport vállalati és intézményeket kiszolgáló tagvállalata, az Invitech Solutions által kínált, informatikai biztonságot növelő technológiai megoldásokra, a cégcsoport üzleti és egyéni ügyfelei informatikai biztonság-tudatosságának növelésére, illetve a szervezetek közötti hatékony kapcsolattartásra terjed ki.

Mindennapi életünkben, magánemberként és üzleti-, intézményi felhasználóként is meghatározó szerepet játszik az informatika és az interneten zajló kommunikáció. Ezzel párhuzamosan viszont nő az interneten megvalósuló támadások száma, és az előidézhető károkozás mértéke is. Ezért mindinkább előtérbe kerülnek azok a megoldások, melyekkel megelőzhetőek az interneten terjedő támadások.

 

Az Invitel Csoport elkötelezett üzleti és egyéni ügyfelei informatikai biztonságának növelése iránt. A védelmi intézkedések hatékonyságának növelése érdekében, a megállapodás eredményeként a Nemzeti Kibervédelmi Intézet a nemzetközi kibervédelmi együttműködésből származó információkat megosztja az Invitel Csoporttal.

"Az Invitel Csoport azzal számol, hogy mindennek közös nevezőjévé válik a világháló. Ez ráirányítja a figyelmet az informatikai biztonságra, melynek megvalósításában kiemelt szerepet vállalt az Invitel és az Invitech Solutions. Most eggyel tovább lépünk, és szorosabbra fűzzük együttműködésünket az infobiztonság növelésére létrehozott állami szervezettel" - hangsúlyozta az aláírás kapcsán David Blunck, az Invitel Csoport vezérigazgatója.

A két szervezet közötti együttműködés jelentőségét méltatva Dr. Bencsik Balázs elmondta: "Az egy éve létrehozott Nemzeti Kibervédelmi Intézet feladatainak teljesítése során fontos szerep hárul az informatikai biztonság gyakorlati megvalósításában érintett valamennyi szereplőre. A mostani aláírással nemcsak az általunk képviselt szervezetek közötti kapcsolat lesz szabályozottabb, hanem meggyőződésem szerint a hazai intézmények és egyéni előfizetők védettsége is tovább erősödhet."

Az együttműködés aláírására október 18-án, az Invitel Csoport budapesti műszaki-technológiai központjában megrendezett szakmai nap részeként került sor. Ez a helyszín ad otthont az Invitech Solutions DC10-nek, a régió egyik vezető adatközpontjának is. A DC10 több száz ügyfél informatikai kiszolgálását biztosítja az államigazgatási intézményektől számos közép- és nagyvállalkozásig. Az Invitel csoport adatközponti létesítményei országosan összesen mintegy 7000 négyzetméter területen helyezkednek el.

Hirdetés

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.