Hirdetés
. Hirdetés

EIT ICT Labs mesterképzés

|

A legtehetségesebb informatikus hallgatók számára meghirdetett nemzetközi informatikai és kommunikációtechnológiai képzést vállalkozásfejlesztési és innovációs ismeretek egészítik ki.(X)

Hirdetés

Az EU állampolgárok számára tandíjmentes oktatás során a diákok két európai nagyvárosban tanulnak, amelyek mellett, nyári egyetemen és ipari partnerekkel közösen szervezett gyakornoki programban is részt vesznek. A Kelet-Közép-Európában kizárólag Budapesten működő EIT ICT Labs mesterképzésre 2013. április 10-ig várják a jelentkezéseket.

A programot, 8 európai ország, 19 egyeteme közül választva, két egymást követő évben, két ország két egyetemén végzik a diákok. Az EU állampolgárok számára tandíjmentes közös képzésben, a keletközép-európai régióból csak az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem vesz részt, három szakiránnyal. A program célja olyan kreatív, vállalkozási ismeretekkel is rendelkező informatikus szakemberek képzése, akik szakmai feladataikat önállóan és csoportmunkában is képesek magas szinten elvégezni.

Az ELTE a Service Design and Engineering (szolgáltatásközpontú programtervezés), valamint a Security and Privacy (biztonság és adatvédelem) programokon, a BME pedig a Digital Media Technology (digitális média és kommunikációs technológia, valamint szolgáltatások) területen képzi a diákokat. Az európai szintű közös képzést az Európai Unió Innovációs és Technológiai Intézete (EIT) által létrehozott informatikai tudományos és innovációs közösség, az EIT ICT Labs indította el 2012-ben.

„Az EIT ICT Labs mesterképzésekkel teljesen újszerű képzési modellt honosítunk meg
Magyarországon, amely európai egyetemek és vállalatok együttműködésén alapul, jól alkalmazkodik a globális munkaerőpiaci igényekhez, és a magas szintű szakmai tartalom mellett kiemelt hangsúlyt fektet az innovációs és üzleti ismeretek oktatására is. E képzések különös vonzerejét a piacképes kettős diplomán túl, a program által biztosított ösztöndíjak, a külföldi nyári iskolai részvétel lehetősége és a szakmai gyakorlatok széles választéka jelentik” – mondta el Dr. Horváth Zoltán, az ELTE Informatikai Karának dékánja, az EIT ICT Labs Magyar Nemzeti Társult Csomópont vezetője.

Dr. Horváth Zoltán hozzátette, a szoftverfejlesztő cégektől a legkülönbözőbb alkalmazói területekig, elhelyezkedési lehetőségek széles skálájából válogathatnak a képzést elvégző hallgatók. A kiváló elméleti alapozás mellett, a hallgatók megszerezhetik azokat a speciális ismereteket is, amelyeket a legkülönbözőbb alkalmazói területek – például szoftvertechnológia, információs technológiák, informatikai biztonság, grafika, multimédia – igényelnek.

„Az EIT ICT Labs mesterképzés keretében a hallgatókat bevonjuk az ipari partnereinkkel közösen folytatott kutatás-fejlesztési projektjeinkbe is: részt vehetnek az ipari partnerekkel működtetett kutatásfejlesztési laborok munkájában, ahol az ipari igényekkel és a legfrissebb technológiákkal találkozhatnak” – emelte ki a program gyakorlati erősségét Dr. Vajta László, a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának dékánja. Dr. Vajta László hangsúlyozta, hogy az EIT ICT Labs mesterképzés során a hallgatók az ipari partnerek kutatóival – többek között, az Ericsson Magyarország Kft., a Cisco Systems Magyarország Kft. és a GE Healthcare munkatársaival – együttműködve dolgoznak.

Az ipari partnerek vendégelőadóként is részt vesznek az oktatásban, így hozzájárulva a gyakorlati ismeretek közvetítéséhez.Az EIT ICT Labs Magyar Nemzeti Társult Csomópont 2013. április 10-ig várja az informatikai mesterképzés iránt érdeklődő, elsősorban informatikus, villamosmérnök vagy matematikus alapképzettséggel rendelkező diákok jelentkezését. További információk az ictlabs.elte.hu és az eitictlabs.masterschool.eu honlapokon érhetőek el. A pályázathoz az angol nyelvtudás, valamint a megfelelő informatikai tanulmányok elvégzésének igazolása mellett, motivációs levelet kell csatolni.

A jelentkezők a pályázat időpontjában döntik el, hogy az első és második évet, mely európai országban végzik el. A programban Franciaország, Nagy-Britannia, Hollandia, Svédország, Finnország, Németország és Olaszország neves egyetemei vesznek részt, a két magyar egyetem mellett.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.