El a kezekkel a képernyőtől!

|

Az Apple új gesztusvezérlési technikájával úgy irányíthatjuk a mobilt, hogy hozzá se érünk a képernyőhöz.

Az okostelefonokban egyre több funkciót kell gyorsan elérni, a képernyő mérete viszont korlátozott, és ez új megoldásokra kidolgozására kényszeríti a fejlesztőket. Az Apple 3D Touch érintőképernyője, amelyen a nyomás erősségétől függően férhettünk hozzá különböző vezérlési szintekhez, a harmadik dimenzió felé tett egy nagy lépést. Most viszont az Apple egy olyan szabadalmat jelentett be, amellyel egyáltalán nem kell hozzáérnünk az érintőképernyőhoz, mert a felület fölött végzett kézmozdulatokkal irányíthatjuk a műveleteket.

Az új vezérlési módot nem csak a következő iPhone-generációkban, hanem iPodokon és Macinthoshokon is alkalmazni akarja az Apple, sőt, használatát pénzautómatákban, játékgépekben és jegyváltó automatákban is javasolja.

A gesztusokkal történő vezérlés nem teljesen új az iPhone-okban, hiszen a fejmozdulatokkal történő irányítást már most is beállíthatjuk. De ez az eszköz kameráját használja, az új technika viszont az elektromágneses mező változását figyelő proximity szenzorokra épül.

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!