Hirdetés
. Hirdetés

Eladja az MTelekom az Orbitelt

|

A Magyar Telekom szerződést írt alá az Orbitel EAD eladásáról. Az Orbitel a Magyar Telekom kizárólagos tulajdonú leányvállalataként Bulgária egyik alternatív távközlési szolgáltatója.

Hirdetés

A Magyar Telekom szerződést írt alá a Spectrum Net AD-vel a 100 százalékos tulajdonában lévő leányvállalatának, az Orbitelnek az eladásáról. A tranzakció az Orbitel saját tőke értékét mintegy 5 millió euróban határozza meg. Az eladással az MTelekom kivonul a bolgár alternatív kiskereskedelmi távközlési piacról, hogy "tevékenységét nyereségesebb és jobb jövőbeli kilátásokkal biztató területekre fókuszálhassa".

Az Orbitel Bulgária egyik alternatív távközlési szolgáltatója, vezetékes hang- és adatszolgáltatásokat kínál lakossági és üzleti ügyfelek számára. 2009-ben az Orbitel várható bevétele 10 millió euró, az EBITDA-ja pedig 1 millió euró körül lesz. Mivel a vételár egy részét a vevő által átvállalt kötelezettségek képezik, a tranzakcióból 2010 első negyedévében befolyó cash-flow körülbelül 3,5 millió euró lesz.

A tranzakció lezárására a tervek szerint 2010 első negyedévének végéig kerülhet sor, amelyhez a helyi versenyhivatal jóváhagyása is szükséges. 


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.