Hirdetés
. Hirdetés

Eladó a Myspace

|

A News Corp valamilyen formában szabadulni akar a veszteséges internetes szolgáltatástól.

Hirdetés

"Jelenleg több lehetőséget is vizsgál a News Corp. Ezek között van az eladás, az egyesülés és a szétválás" - nyilatkozta Rosabel Tao, a kaliforniai székhelyű közösségi oldal szóvivője a Bloomberg kérdésére. Utóbbi lehetőség esetén a MySpace vezetői vásárolnák vissza a részvényeket, ám könnyen elképzelhető, hogy egy jó ajánlatra a News Corp könnyen beadná a derekát. Elemzők emiatt az eladást valószínűsítik.

A bejelentés egy nappal azután jött, hogy az egykoron hatalmas népszerűségnek örvendő portál bejelentette: dolgozóinak majdnem felének - egészen pontosan 47 százalékának - megszünteti munkaviszonyát. A hatalmas leépítés során a cég mintegy 1100 dolgozója közül 500 személynek köszönik meg az eddigi munkáját.

A Myspace kétségtelenül mélyrepülésben van, és egyre inkább teher a News Corp számára, amely 2005-ben 580 millió dollárért vásárolta fel a szolgáltatás. A közösségi oldal nem bírta az új vetélytársakkal folytatott versenyt, így a Bloomberg jelentése szerint az anyacég számára valamennyivel kevesebb mint 100 millió dollár veszteséget kellett elkönyvelnie tavaly a MySpace miatt. Emellett zuhan a felhasználók száma is: november végén 54,4 millió felhasználóval rendelkezett az oldal, ami több mint 9 millióval kevesebb, mint egy évvel korábban. Összehasonlításképp: a Facebook több mint 500 millió aktív felhasználóval rendelkezik.

(A hírt testvérsite-unk, a PC World Online Üzlet rovata is közölte.)

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.