Hirdetés
. Hirdetés

A spammerek már a Twitteren randiznak

|

A Twitteren a "Keress gyorsan pénzt! és a "randi" fiókok lettek a hackerek elsőszámú célpontjai - áll a Symantec beszámolójában.

Hirdetés

Az emberek egyre nagyobb számban tartják a kapcsolatot egymással a közösségi hálózatokon keresztül. Így nem meglepő, hogy a spammerek ezekre a webhelyekre is lecsaptak, és visszaélnek a közösségi oldalak jó hírnevével, illetve a felhasználók bizalmával.

A Symantec júniusi beszámolójából kiderül, hogy az elmúlt hónapban a Twitteren például a "Keress gyorsan pénzt! (Make Money Fast)" (MMF) és különféle randizós levélszemét-hadjárattal támadtak a spammerek. Ha a kiszemelt postafiókok tulajdonosai rákattintanak e kéretlen üzenetekben szereplő linkekre, akkor azonnal rosszindulatú vagy fertőzött oldalakra jutnak.


A Symantec szerint májusban drámaian szaporodott a levélszemét. A McColo internetszolgáltató leállítása már csak halvány emlék, hiszen ismét 90 százalék körül jár a levélszemét aránya, éppúgy, mint egy évvel ezelőtt. A régi botnetek újra működni kezdtek, és újak jöttek létre. Bár összességében az EMEA régióban található a legtöbb zombi-számítógép, az aktív zombigépek 16 százalékának hazája Brazília, és ezzel a dél-amerikai ország a jelenlegi éllovas a zombik toplistáján.

A Symantec tapasztalatai alapján elmondható, hogy az adathalász URL-ek 42 százaléka adathalász-készlet segítségével készült. (Ez az arány a megelőző hónapban csak fele ekkor volt.) A cég szerint 14 százalékkal csökkent a nem angol nyelvű adathalász webhelyek száma az előző hónaphoz képest. A Symantec kiemelte, hogy a múlt hónapban jelentős mértékű, Facebookra irányuló adathalászatot tapasztalt.

A hír a Computerworld.hu biztonság rovatában jelent meg.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.