Hirdetés
. Hirdetés

Elavult illesztőprogramokat ajánlgat a Windows 10

|

A frissítések nem települnek automatikusan, viszont ha valaki manuálisan keres drivereket a hardvereihez, akkor most érdemes kicsit jobban odafigyelnie, hogy mit tölt le.

Hirdetés

Valószínűleg kevés ember kap meglepetésében a szívéhez, ha azt mondjuk, hogy valami baj van a legújabb Windows 10 frissítéssel. Ezúttal olyan probléma ütötte fel a fejét, hogy az operációs-rendszer elavult vagy nem megfelelő illesztőprogramokat ajánl letöltésre néhány eszközhöz. Ráadásul, ha valaki letölti a rossz verziókat, akkor kicsit macerás a probléma megoldása is.

Hirdetés

A felhasználók kezdték el különféle fórumokon jelezni legújabb észrevételüket, miszerint bizonyos hardverek esetében elavult illesztőprogramokat ajánl a Windows 10. Az érintett gyártók között olyanok is vannak, mint az Asus vagy a HP, de a pontos lista egyelőre nem ismert. A gondot az "Intel - System" nevű frissítés okozza, mely múlt héten élesedett karöltve néhány driver-frissítéssel a Windows 10 májusi verziójához. 

A gondot úgy szúrták ki, hogy az érintett frissítések nem voltak benne az Insider programban. Bizonyos esetekben a Windows Update olyan elavult verziókat mutat a felhasználóknak, melyeket a gyártó szándékosan visszadátumozott 1968-ra, ami viszonylag feltűnő, hiszen akkor nem csak Windows 10, de még Windows sem létezett egy csomó más technológiával együtt - a dátum tehát nem valami régen kiadott változatot, hanem egy kellemetlen szarvashibát jelez.

A legegyszerűbb megoldás, hogy egyelőre nem telepítjük az "Intel - System" vagy egyéb gyanús frissítéseket. Ha a baj már megtörtént, akkor kicsit nehezebb a dolgunk, hiszen a jelentések szerint a Windows nem érzékeli a problémát az elavult illesztőkkel, és simán telepíti azokat. Ekkor kénytelenek vagyunk az adott hardver gyártójának honlapjáról letölteni a legújabb verziót és azzal felülírni a hibás szoftvereket.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.