Hirdetés
. Hirdetés

Elektromos átok sújtja az NSA adatközpontját

|

Többszázezer dollár értékű hardver ment már tönkre az NSA újonnan épülő adatközpontjában.

Hirdetés

Az amerikai nemzetbiztonsági hivatal Utah államban készülő adatközpontjának megnyitóját egy évvel el kellett tolni, köszönhetően a „krónikus elektromos problémáknak” – állítja a The Wall Street Journal.

Hirdetés

Az újság több – névtelenségbe burkolózó – forrásra hivatkozva azt állítja, az új létesítményben rengeteg technikai eszköz ment már tönkre és az elmúlt 13 hónapban legalább 10 alkalommal került sor teljes rendszerösszeomlásra.

A utahi adatközpont a tervek szerint az NSA fő adattároló és feldolgozó komplexuma lesz, ide érkeznek majd a különböző – mint például a „nagy népszerűségnek” örvendő PRISM – megfigyelési akciókban összegyűjtött információk. A központ eddig 1,4 milliárd amerikai dollárba került, de ebben csak a százezer négyzetméteres épület felépítési költsége van benne a bent található eszközöket külön számolják.

Az adatközpontok eszközparkjának áramellátása és hűtése igencsak energiaigényes, a Salt Lake City-től mintegy 50 kilométerre található létesítmény 65 megawatt energiát használ fel, ami elég lenne egy kisebb város áramellátáshoz, és havonta több mint 1 millió dollárjába kerül az adófizetőknek.

 

Az újság egyik forrása szerint a fennakadások során gyakran előfordult kisebb robbanás, a vezetékek leolvadtak és az eszközökben komoly károk keletkeztek. A másodlagos generátorok nem működtek, a hűtőrendszert nem vetették alá komolyabb tesztnek, az egész projekten látszik, hogy minél előbb készen akartak lenni, és nem jutott idő megfelelő tervezésre.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.