Hirdetés
. Hirdetés

Elektronikus tinta napenergiával

|

Csak idő kérdése volt: bemutatkozott az első olyan elektronikus tintás kijelző, ami napenergiával működik.

Hirdetés

Az elektronikus tinta viszonylag régóta létezik már, de igazán elterjedtté még nem vált, a gyártók pedig egyre csak fejlesztik a technológiát. Miután a Pixel Qi az elektronikus tintát (e-ink) egy hagyományos LCD-panellel kombinálta egy noteszgép kijelzőjében, azután egyértelmű volt, hogy csak idő kérdése, amíg a napenergiával működő ilyen kijelző is megérkezik - most bemutatták.

20090713-e-ink-elektromos-tinta.jpg


A Neoluxiim (Neolux Ink-In-Motion) napelemes panelt elsősorban üzleti célokra, a boltokban lévő plakátok helyett alkalmaznák. A kijelzővel kapcsolatban egyébként érdekes, hogy míg a szöveges rész fekete, addig a háttér színes. Feltehetően ebben az esetben egy állandó képről van szó a háttérben.

Az új, napenergiát is hasznosító, elektronikus tintával működő kijelzőről egy rövid videót is kiadtak, amelyben működés közben is megtekinthető. Elképzelhető, hogy hamarosan ilyenekkel találkozunk a bevásárlóközpontokban, vagy akár a metróállomásokon?

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.