Hirdetés
. Hirdetés

Elem nélküli érzékelők állítják meg az energiaszivárgást

|

Kis mennyiségű begyűjtött energiával működnek, így teljesen kiküszöbölik az akkumulátorokat. 

Hirdetés

Azok a vezeték nélküli alkalmazások, amelyek folyamatos felügyeletet igényelnek az energiatakarékosság, a nem biztonságos vagy más elkerülhető állapotok észlelése érdekében, és amelyeknek el kell kerülniük a komoly karbantartási problémák kialakulását, kiválóan alkalmasak az energiakitermelésre. A gőzcsapda-felügyelet kiváló példája az ilyen típusú, elem nélküli érzékelésnek.

Az Egyesült Államok Energiaügyi Minisztériumának (DOE) jelentése szerint egy tipikus létesítmény központi kazánját elhagyó gőz mintegy 20 százaléka a helyiségek fűtésére szolgáló alkalmazásokban a szivárgó gőzcsapdák miatt vész el. Bár ezek a veszteségek a működő csapdák esetében is előfordulnak, a DOE becslése szerint a nem rendszeresen ellenőrzött és karbantartott gőzcsapdák 15-30 százaléka meghibásodik. A megoldás egy olyan folyamatos felügyeleti rendszer, amely akkumulátor nélküli érzékelőket használ, hogy valós idejű figyelmeztetéseket és riasztásokat adjon a felhőn keresztül, anélkül, hogy kézi ellenőrzésre lenne szükség, vagy hogy akkumulátorcserét igényelne.

Hirdetés

Ezt az elemzést kihasználva a Hill légibázis az Everactive akkumulátor nélküli érzékelőit telepítette az gőzcsapda- és gépállapot-felügyeleti rendszereibe. Ezek az érzékelők 650 gőzcsapdát és 550 forgó gépet felügyelnek folyamatosan a bázison, amely egymillió hektáron, 1700 létesítményt foglal magában.

Az Everactive érzékelők kizárólag a kis mennyiségű begyűjtött energiával működnek, így teljesen kiküszöbölik az akkumulátorokat. A vezeték nélküli érzékelők 250 méteres távolságig folyamatosan továbbítják az adatokat a szervezet IoT (tárgyak internetének) átjáróira, majd a felhőbe. Az elvégzett adatelemzések a létesítmény karbantartási és megbízhatósági szakemberei számára használható információkat és iránymutatást adnak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.