Hirdetés
. Hirdetés

Elérhető a Microsoft Office 365

|

A gyártó felhőalapú kollaborációs és kommunikációs szolgáltatását Steve Ballmer jelentette be. A cég kilenc hónapos bétatesztelést követően üzemelte be a rendszert; céljuk, hogy - a rosszmájú kritikusok szerint késve - megvessék a lábukat az egyre bővülő piacon.

Hirdetés

Steve Ballmer
Steve Ballmer

Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója kedden jelentette be, hogy elindult a cég új, felhő alapú irodai kollaborációs és kommunikációs szolgáltatása. A rég várt Microsoft Office 365 egyelőre negyven országban érhető el.

„Az Office 365 az a pont, ahol az Office találkozik a felhőszolgáltatásokkal" - jelentette ki Ballmer a szolgáltatás Hálóra bocsátását beharangozó New York-i sajtóeseményen.

Az Office 365 a BPOS (Business Productivity Online Suite) online együttműködési és kommunikációs csomag legújabb változata. A szoftver legfontosabb újítása, hogy fontosabb alkalmazásai - így az Exchange Online és a SharePoint Online - már az Office 2010 verziójára épülnek - a BPOS még a 2007-es változatot használta. A csomag az Office Communications Online erősen feljavított verzióját, a Lync Online-t is tartalmazza.

Szintén szignifikáns újítást jelent, hogy az Office 365 felhasználói immár szabadon dönthetnek arról, hogy az Office online „kiadásán", az Office Web Appsen vagy az előfizetéses Office Professional Plus 2010-en keresztül használják az olyan alkalmazásokat, mint a Word vagy az Excel.

Az Office 365 számos konfigurációs opciót kínál a felhasználóinak. A csak e-mailezésre használható alapváltozatért fejenként havi két dollárt számláz ki a cég, míg a legszofisztikáltabb Office Professional Plus-ból és a VoIP-kommunikációt is lehetővé tévő helyi telepítésű Lync Serverből álló csomag huszonhét dollárba kerül. A legfeljebb huszonöt munkavállalót foglalkoztató kis- és középvállalkozásoknak szánt megoldásért havi hat dollárt kérnek felhasználónként.

Ballmer szerint az Office 365 a kis és nagyvállalatok igényeit egyaránt képes kiszolgálni. A CEO beszámolt arról, hogy több mint 200 ezer cég vett részt a rendszer tesztelésében, és ezek hetven százaléka a kkv-k köréből került ki.

A sajtóeseményen a szoftver felhasználási lehetőségeit is bemutatták. A rendszer alkalmas arra, hogy több felhasználó egyszerre, valós időben olvassa és szerkessze az egyes dokumentumokat - ráadásul ezt nem csak személyi számítógépeken, de mobileszközökön keresztül is megtehetik.

„Az együttműködés az üzleti növekedés egyik kritikus eleme" - húzta alá Balmer.

A Microsoft máris számos viszonteladóval kötött szerződést: más cégek mellett a Bell Canada, az Intuit, az NTT Communications, a Telefonica, a Telstra és a Vodafone is forgalmazza majd a saját szolgáltatásaikkal kiegészített csomagot.

Az Office 365 elindításával a Microsoft a felhőalapú vállalati kollaborációs szolgáltatások népszerűségét szeretné meglovagolni. Erős konkurenciával kell számolniuk, hiszen az elmúlt években számos nagy gyártó, köztük a Google, a Cisco, az IBM és a VMware is megjelent ezen a piacon.

A szakemberek szerint a cég első számú riválisának a Google ígérkezik; a keresőcég az első között indította el mára rendkívül kiforrottá vált felhő alapú alkalmazáscsomagját, a Google Apps-t.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.