Hirdetés
. Hirdetés

Életmentő bélyegek

|

Bélyegméretű szenzort készített a Fujitsu, ami képes riasztani, ha a felhasználó hirtelen helyet változtat, lezuhan vagy magas hőmérséklet veszi körül.

Hirdetés

A Bluetooth segítségével kommunikáló kütyük akár karkötőként vagy badge-ként is viselhetőek, a felhasználási területük a kórházaktól az ipari alkalmazottakig terjed.

Hirdetés

De nem csak emberekre, hanem tárgyakra is felhelyezhetőek akár bevásárlókocsikra vagy az idősek járókeretére. Az új technológia a Fujitsu Ubiquitousware nevű, felhő-alapú Internet of Things platformjának része.

A Tokióban bemutatott prototípusok az okostelefonokban már megszokott gyorsulásmérőt, barométert, giroszkópot és mikrofonakat is tartalmaznak, de a mérnökök szívritmusmérőket és GPS modult is építettek beléjük.

 

A platform algoritmusai analizálják az adatokat és automatikusan képesek riasztást küldeni mondjuk az orvosnak vagy a nővéreknek, ha egy beteg elesett, vagy a munkafelügyelőknek, ha a gyári munkások hirtelen nagyobb hőnek lesznek kitéve.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.