Hirdetés
. Hirdetés

Életmentő IT-megoldások

|

2018-ban teljesen új területre, az egészségügyi monitorok piacára lépett be az LG Electronics. Régiónkban elsőként Magyarországon debütálnak az IT-szektorban már jól ismert dél-koreai vállalat orvosi képalkotó megoldásai.

Hirdetés

A digitalizáció és a vizualizáció egyre fontosabbá válik az élet minden területén, ez alól pedig az egészségügyi szektor sem kivétel. Ma már nemcsak a betegek, hanem az orvosok is naponta használják munkájukhoz a digitális eszközöket, ráadásul az orvosi ellátás során akár életeket is menthet, ha a képalkotó diagnosztikát gyors és pontos digitális eszközök segítik. Az LG a fenntartható növekedés érdekében folyamatosan keresi azokat a piaci szegmenseket, amelyek új termékek fejlesztésére adnak lehetőséget; így vált a felsőkategóriás televízióiról és gamer monitorairól ismert óriásvállalat az orvosi képalkotás szakértőjévé. A cég, az IT-szektorban szerzett technológiai tapasztalataira építve, nem titkoltan vezető pozícióra tör az egészségiparban is.

Hirdetés
          

Klinikai monitorok
Klinikai monitorainak fejlesztésekor az LG célja az volt, hogy a termékek a kórházi környezet kihívásai ellenére is hosszú éveken át megbízhatóan segítsék az orvosok és ápolók munkáját, miközben képmegjelenítési képességeikkel a minél pontosabb diagnózist szolgálják. A vállalat Magyarországon két diagnosztikai monitort és egy sebészeti kijelzőt mutatott be, melyek speciális funkciói érezhetően jobb munkavégzési körülményeket biztosítanak a kórházi dolgozók számára.

A diagnosztikai monitorok talán legfontosabb tulajdonsága, hogy tökéletesen jelenítik meg a szürke minden árnyalatát: megfelelnek a DICOM Part 14 szabványnak, amely az amerikai elektronikai gyártók szövetsége és az Amerikai Radiológiai Testület szigorú iránymutatása az orvosi képalkotási célokra használt kijelzők szürkeárnyalatos színmegjelenítésére és a termékek minőségére vonatkozóan.

           

A digitális orvosi eszközök teljesítménye az intenzív használat miatt sokszor akár néhány év alatt is romlik, ezért az LG kijelzőiben egy érzékelő folyamatosan méri a monitor háttérvilágításának stabilitását, és automatikusan kompenzálja a termék elöregedése miatt keletkező ingadozásokat.

Kényelmi funkciók a kórházban
Minthogy az orvosok és az ápolók minden nap hosszú órákat töltenek a képernyők előtt, a vibráló kijelzők szemfáradtságot és látásromlást okozhatnak. Az új monitorok ezért olyan kényelmi funkciókat kaptak, melyeknek köszönhetően akár hosszabb ideig is kényelmes a számítógép képernyőjét nézni. Ilyen funkció például az olvasómód, amely a kék fény mennyiségének csökkentésével optimális körülményeket biztosít a hosszabb jelentések vagy leletek olvasásához, vagy a Flicker Safe funkció, amely a képernyő esetleges vibrálását képes csökkenteni.           

Sebészeti megoldások
Kifejezetten műtőtermi használatra készült az LG 27 hüvelykes, 8 MP felbontású megjelenítője (27HJ710S). Mivel a kijelző az sRGB színtér 115 százalékát képes megjeleníteni, a mélyvörös színspektrum minden tónusa jól kivehető a képernyőn. Mindez egy műtét közben akár életeket is menthet, hiszen a tökéletes színvisszaadás nagyban megkönnyíti a sebész munkáját. Ez a megjelenítő is megfelel a DICOM Part 14 szabványnak, fényereje alkalmazkodik a műtő fényviszonyaihoz, ráadásul védett a vízzel, a porral és azokkal a folyadékokkal szemben, amelyekkel a műtét során érintkezhet.           

- A régión belül a legnagyobb növekedést Magyarországon, Szlovéniában és Romániában látjuk. Éppen ezért elsőként a magyar piacra lépünk be új termékeinkkel, hogy ezt követően tovább bővítsük értékesítésünket a térség más országaiban - mondta el a régiós tervekkel kapcsolatban Darren Jang, az LG IT-termékekért felelő regionális vezetője.           

Mivel a vállalat világviszonylatban 2018-ban indította útnak az egészségügyi monitorok üzletágát, még korai lenne a bevételi tervekről és a bővülés üteméről beszélni, azonban a vállalat stabil növekedéssel számol a szektorban. Az LG szerint az egészségügyi üzletág a cég portfóliójának húzóerejévé válhat, ezért nagy reményeket fűz a szektorhoz. A cég kezdetben inkább a magánszektorra fókuszál, a jövőben azonban legalább ekkora hangsúlyt kap majd az állami szektort célzó tevékenység is.

További információ: www.lg.com/hu

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.