Hirdetés
. Hirdetés

Elhajítja az alaplapok piacát az Intel

|

A korábbi döntésből kifolyólag már 80 százalékkal kevesebb alaplapot rendeltek.

Hirdetés

Aki eddig kételkedett az Intel szándékában, amely szerint örökre elhagynák az alaplapok piacát, az most bizonyítékot kapott arra vonatkozóan, hogy a santa claraiak komolyan gondolták az elhatározásukat. Az Intel még az év elején, januárban döntött úgy, hogy kiszáll az alaplapok szektorából.

A hírek szerint a vállalat elindította a piacának a leépítésével kapcsolatos stratégiáját, amelynek a segítségével elérhetik a kívánt célt. Az alkatrészekkel foglalkozó partnereknek tett ígéreteit mindenesetre még teljesítenie kell, azt mondta ugyanis a cég, hogy egy darabig 400 000-en tartják a havi megrendeléseket.

Márciusra elérkezett a fokozatos csökkentés ideje, ennek jegyében pedig a megrendeléseket 80 százalékkal karcsúsították. Ez 100 000 darabot jelent. Az Intel piaci részesedése még ilyen számok mellett is magas maradt, azonban egyre világosabb, hogy a maradékot is le kívánják építeni, még az idei évben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.