Hirdetés
. Hirdetés

Elindult a kereskedelmi 4G szolgáltatás

|

Az év első napján a T-Mobile megindította az ország első kereskedelmi 4G/LTE mobilszolgáltatását.

Hirdetés

Január 1-jén a távközlési cég által elindított első 4G/LTE alapú mobilinternet szolgáltatás révén Budapest 10 kerületének nagy részén vált elérhetővé LTE-képes eszközzel, valamint Net&Roll 4G mobilinternet csomag igénybevételével.

A szolgáltatás beindítását három hónapos kiterjesztett hálózati tesztelés előzte meg, amelyben több száz lakossági, kkv és nagyvállalati ügyfél, valamint munkatárs vett részt. A társaság jelezte, hogy a hálózatfejlesztés 2012-ben is intenzív ütemben folytatódik, hogy egyre többen élvezhessék a valódi mobil szélessáv előnyeit.

A T-Mobile-nál Intenzív ütemben, a terveknek megfelelően halad a 4G/LTE hálózatának fejlesztése. A hálózati ügyfélteszt októberi indulásakor a mobilhálózat Budapest III., IV., V., VI. VII., XII. és XIII. kerületének bizonyos részein működött, míg mára az említett kerületeken kívül az II., XI. és XIV. kerületek nagy részét is lefedi már a 4G/LTE hálózat. Az intenzív fejlesztés eredményeképpen az év végére nagyjából megháromszorozódott a 4G/LTE állomások száma, így a kereskedelmi indulás időpontjában, január 1-jétől Budapest lakosságának 40%-a számára elérhető már az új mobiltechnológia, akár beltéri használatra is. A tervek szerint a szolgáltató 2012-ben Budapest egész területére kiterjeszti a lefedettséget.

A 4G/LTE hálózat a korábbi mobiltechnológiákhoz képest lényegesen gyorsabb átlagos reakcióidőt biztosít internetes alkalmazások használatakor, a webböngészés és az online játék a széles sávú vezetékes internet használatához hasonló élményt ad. Az előzetes tesztelésben résztvevők sok esetben emelték ki pozitívumként a feltöltési sebesség jelentős emelkedését, ugyanakkor aszéleskörű felhasználói teszt tapasztalata, hogy a 4G/LTE hálózat által nyújtott letöltési sávszélesség kihasználhatósága a használt PC vagy notebook teljesítményének is függvénye. Amennyiben a felhasználó számítógépének teljesítménye lehetővé teszi a HD minőségű filmek folyamatos lejátszását, a 4G/LTE hálózatát használók valós időben tudják letölteni például a Youtube vagy más tartalomszolgáltatók tartalmait. 

A Telekom azt is jelezte, hogy a májusban elindított nagyszabású hálózatmodernizációja következtében már közel 600 helyen vált elérhetővé az országban a cég ügyfelei részére a 21 Mbps névleges letöltési sebességű HSPA+ alapú mobilinternet szolgáltatás.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.