Hirdetés
. Hirdetés

Elindult a Munkavállalói Akadémia

|

A Munkástanácsok Országos Szövetsége a munkavállalók képzése és ezen keresztül a munkavállalói tudatosság növelése érdekében indította el elektronikus képzési portálját.

Hirdetés

Az oktatási anyagot a Szegedi Tudományi Egyetem Állam- és Jogtudományi karának oktatói, valamint a Munkástanácsok szakértői készítették.

Hirdetés

A szövetség sajtótájékoztatóján Palkovics Imre, a Munkástanácsok elnöke kiemelte: számos kutatás és a munkaerő-piaci tapasztalat is megerősíti, hogy az oktatási rendszert - szakképzési, köz- vagy felsőoktatási intézményeket - elhagyó fiatalok nem rendelkeznek az alapvető munkavállalói ismeretekkel.

A tájékozatlanság veszélyeket rejt, a feketemunka melegágya. Ez ellen fellépve a Munkástanácsok egy átfogó felkészítő anyagot készített, mely ingyenesen elérhető minden érdeklődő számára a Munkavállalói Akadémia portálon (a Munkástanácsok weboldaláról is megtekinthető). Az oldalon regisztráló felhasználókat a témában jártas szakemberek segítik a felkészülésben.

Szabó Imre, a Munkástanácsok Ifjúsági szervezetének elnöke elmondta: ez az egyedülálló kezdeményezés ingyenesen nyújt támogatást a fiatoknak, és a saját nyelvükön, az általuk használt információs csatornákon keresztül nyújt segítséget a munkahelyszerzésben, illetve megtartásban. Az oldalon nem csak munkajogi, de álláskeresési, önéletrajz írási és egyéb tanácsokat is kaphatnak az érdeklődők.

 

Az alapvető munkajogi, munkavállalói ismeretek hozzájárulnak a fiatalok elhelyezkedési esélyeinek javításához és eszközként szolgálnak a feketefoglalkoztatás elleni küzdelemhez.

A Munkástanácsok képviselői sajtótájékoztatón ismertették az elkészült programot és a mögöttes szakpolitikai folyamatokat, melyen részt vett továbbá Kücsön Gyula, az Iskolaszövetkezetek Országos Szövetségének (ISZOSZ) elnöke, aki támogatásáról biztosította a programot, értesítve erről diákmunkában részt vevő fiatalokat. A Munkástanácsok és az iskolaszövetkezetek a tavalyi évben kötöttek átfogó együttműködést, melynek részét képzi a fiatalok munkavállalói ismeretekkel történő felvilágosítása is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.