Hirdetés
. Hirdetés

20 millió dollárt hozott a magyar videomegosztó

|

Az internetes videostreaming szolgáltató, a magyar-amerikai Ustream.tv 20 millió amerikai dollár tőkeinjekciót kap a japán Softbanktól.

Hirdetés

A japán Softbank a mostani befektetéssel a Ustream.tv 13,7 százalékos tulajdonosává válik, de várhatóan a későbbiekben további részesedést is vásárol. A befektető ugyanis olyan opcióval rendelkezik, amelynek révén befektetésének mértéke 2011 júliusára elérheti a 75 millió amerikai dollárt, és ezzel a legnagyobb tulajdonossá válhat az ustream.tv-ben, amelynek több mint 30 százalékát birtokolná.

A Ustream.tv egyik alapítója, John Ham igazgató szerint Ázsiában jelentős kiaknázatlan ázsiai lehetőségek vannak a videós streaming piacán. Véleménye szerint a Softbank-féle tőkeinjekció lehetővé teszi, hogy cége expanzióba kezdjen és az ilyesfajta piaci réseket jobban kihasználja. - Szeretnénk az élő videóközvetítés szolgáltatásunkkal mindenhol megjelenni, ami hozzájárulhat a további növekedésünkhöz - tette hozzá.

Ez még csak a kezdet
A Ustream.tv segítségével bárki híres lehet. A Softbankkal kötött megállapodás ráadásul lehetőséget biztosít a Softbank további érdekeltségeivel való szorosabb együttműködésre is. Mindez azért nem mellékes, mert a japán befektető többek között a japán Yahoo! legnagyobb részvényese, de számtalan más internetes cégben is vannak érdekeltségei Kelet-Ázsiában. A Softbank ezenkívül 22 millió japán mobiltelefon-előfizetővel is rendelkezik a Softbank Mobile operátorcégen keresztül.

A Ustream.tv illetékesei egyébként további, amerikai és ázsiai befektetők megjelenésére számítanak, bár a konkrét befektetőket egyelőre nem kívánták megnevezni.

A Ustream.tv az egyik legismertebb magyar startup. A 2007 óta működő weboldalon keresztül bárki élő webkamerás közvetítést indíthat. Az oldalt két amerikai egykori honvéd, Brad Constable és John Ham, valamint egy magyar webfejlesztő, Fehér Gyula indította el.

A cikk testvéroldalunkon, a ComputerWorld Online-on is megjelent.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.