Hirdetés
. Hirdetés

Elképesztő csúcslapkákat jelentett be az AMD

|

Az új, második generációs Ryzen Threadripperek tudásban elérik, árban pedig bőven verik az Intel ajánlatát.

Hirdetés

Hirdetés

Az AMD hivatalosan is bejelentett négy új, második generációs Ryzen Threadrippers (másnéven Threadripper 2)) lapkát, mégpedig olyan áron, amitől az Intelt garantáltan megüti a guta.

A Ryzen Threadripper 2990WX 32 magot és 64 szálat tartalmaz, és 1799 dollárba fog kerülni. Ez persze rengeteg pénznek tűnik, de még mindig sokkal olcsóbb, mint az Intel csúcslapkája, a Core i-7980XE, amely tavaly jelent meg 18 maggal, kétezer dolláros áron.

Ha szálakra vetítjük az árakat (mindkét CPU "virtuális" magokat tartalmaz, megduplázva a számítást végző szálak számát), az új Ryzen Threadripper 2990WX esetében 28 dollárt kapunk, a Core i9-7980XE-nél 55 dollárt.

A 32 magos Threadripper 2990WX augusztus közepén, a 16 magos Threadripper 2950X augusztus végén kerül az üzletekbe. A 24 magos Threadripper 2970WX és a 12 magos Threadripper 2920X megjelenésére októberig kell várnunk.

Mind a négy új CPU arra a továbbfejlesztett 12 nanométeres Zen+ architektúrára épül, amely idén mutatkozott be a második generációs Ryzen lapkákban, és kompatibilis a meglévő X399 alaplapokkal.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.