Hirdetés
. Hirdetés

Elképesztő részletességű, letölthető új térkép a Holdról

|

Nagyfelbontású műholdas felvételek alapján készítették el égboltunk díszének legújabb térképét.

Hirdetés

Elkészítették és közzétették az USGS weboldalán a NASA szakemberei hűséges kísérőnk részletes topográfiai térképét, melynek segítségével mind a tudósok, mind a nagyközönség saját számítógépe képernyőjén tanulmányozhatja a krátereket és más érdekes képződményeket felvonultató égitest felszínét. A PDF formátumú térképek a legjobban az Adobe Readerben élvezhetők a gépünkre való letöltés után, sőt, a csillagászat iránt rajongók akár ki is nyomtathatják őket. A térképek a Lunar Reconnaissance Orbiter nagylátószögű kamerájával 2009 és 2013 között felvett nagyfelbontású fényképek alapján készültek.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.