Hirdetés
. Hirdetés

Elkészült a beágyazható Windows 7

|

Megjelent az új Embedded Standard RTM változata. Érkezhetnek a Windows 7-es kütyük.

Hirdetés

Az Embedded Systems Conference rendezvény keretén belül a Microsoft bejelentette, hogy elkészült a Windows Embedded Standard 7 beágyazható operációs rendszer kiadásra jelölt változatával (RTM), amely használatával a fejlesztők és a rendszerépítők Windows 7 alapú eszközöket készíthetnek.

 

 



A kütyükbe beágyazható platform ugyanis teljes mértékben a redmondi szoftvercég új operációs rendszerén alapul, aminek köszönhetően hamarosan megjelenhetnek például a Windows 7-es set-top boxok, terminálok, ATM-automaták, illetve ipari eszközök. A Windows Embedded Standard 7 gyakorlatilag bármilyen eszköznél alkalmazható, amely operációs rendszert futat, így a lehetőségek tárháza meglehetősen széles (egy korábbi megállapodás alapján az új Ford gépjárművekben például már az Embedded egy speciális változata fut).

"A Windows Media Center funkciónak köszönhetően a Windows Embedded Standard 7-tel a set-top boxok, internetre kapcsolt média eszközök és televízió készülékek gyártói fejlett eszközöket hozhatnak létre, egyedi tartalmak közvetítését is biztosítva, ezáltal ezen eszközök az otthonok központjaivá válhatnak" - hozott példát a lehetőségekre Kevin Dallas, a Windows Embedded üzleti osztályának vezetője.

Az új Embedded Standard támogatja az x86 és az x64 architektúrákat, amely mellett közel 150 Windows 7 újdonságot pakoltak bele a készítői. Így a beágyazható platform többek között megörökölt olyan céges funkciókat az új operációs rendszerből, mint az Active Directory kezelés, a System Center Configuration Manager és a Terminal Services, Virtual Desktop Infrastructure (VDI). Másrészt olyan kliens oldali alkalmazások is a részei, mint az Internet Explorer 8, a Windows Media Player 12, a Remote Desktop Protocol 7.0. Miközben Aero, Windows Touch, Silverlight 3,.NET Framework 3.5 SP1 támogatással is ellátták. Sőt a Windows 7 Embedded Standard már az új rendszer optimalizált kódjával is rendelkezik, amelynek köszönhetően a platformot használó eszközöknél jelentősen lecsökkenthető az energiafelvétel.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.