Hirdetés
. Hirdetés

Ellenőrzött adatforgalom

|

Együttműködésre lépett a Check Point és a VMware.

Hirdetés

A világ legnagyobb „pure-play” biztonságtechnikai vállalata, a Check Point Software Technologies Ltd. átfogó együttműködési megállapodást kötött a VMware Inc.-el, melynek eredményeképp képes átfogó, kategóriája legjobb biztonsági megoldásait nagyvállalati, felhő-alapú környezetekre is kiterjeszteni egy új, szoftverek által definiált adatközpontok számára kínált szolgáltatás révén. A Check Point vSEC virtuális hálózatbiztonsági megoldás mostantól integrálódik a VMware NSX hálózat-virtualizációs platformba, és így lehetővé válik, hogy ügyfeleik folyamatosan menedzseljék és foganatosítsák a biztonsági előírásokat az adatközpont forgalmának teljes egészében.

Hirdetés

A szervezetek nap mint nap szembesülnek a hálózataikat fenyegető belső és külső fenyegetésekkel. Annak ellenére, hogy az utóbbi időben a legveszélyesebb biztonsági sérülések az adatközpontokon belül keletkeztek, a biztonsági megoldások a periméter-védelemre fókuszálnak. Ezen biztonsági ellenőrzéseknek az adatközponton belülre helyezése komplex és költséges feladat. A Check Point és a VMware erre a problémára kínál egy olyan megoldást, mely a Check Point vSEC virtuális hálózat-biztonsági megoldás és a VMware NSX integrációján alapul.

A VMware NSX esetében a biztonsági megoldás az adatközpont hálózati infrastruktúrájának a része, a mikro-szegmentáció mind működési, mind gazdasági szempontból megvalósítható. A VMware NSX átláthatóan illeszti be és vezényli le a Check Point vSEC-et a fejlett adatforgalom ellenőrzés során. Az ügyfelek felgyorsíthatják a biztonsági szolgáltatás bevezetését és ugyanazt a biztonsági szintet kapják az adatközpontjaik belsejében, mint amit a Check Point a periméter gateway-ekben nyújt. Ez különösen fontos napjaink dinamikus felhő környezeteiben, ahol az alkalmazásoknak igény szerint kell rendelkezésre állniuk és az infrastruktúra egészében könnyen áthelyezhetőnek kell lenniük. A kombinált megoldás révén az adatforgalom – akár ki-, vagy befelé mozog az adatközpontba, vagy az azon belüli alkalmazások között – teljes védettséget élvez a rosszindulatú programokkal, valamint az APT és a zero-day támadásokkal szemben.

Az ügyfelek a következő előnyöket élvezhetik:
-Teljes mértékben automatizált, magas szintű fenyegetések elleni védelem az adatközponton belül.
-A Check Point vSEC dinamikus telepítése és skálázása a szoftverek által definiált adatközpont környezetek számára.
-A fenyegetések átfogó láthatósága az adatközpont teljes forgalmában.

„Napjaink dinamikus adatközpont környezetei gyorsan telepíthető alkalmazásokat követlenek meg. Ez azt jelenti, hogy a biztonsági szolgáltatásoknak lépést kell tartaniuk a számítógépes erőforrásokkal,” mondta Scott Clinton, a VMware termékfejlesztésért, valamint a hálózati és biztonsági üzletágért felelős vezetője. „A VMware NSX, a Check Point vSEC-el együtt lehetővé teszi közös ügyfeleink számára a Check Point fejlett biztonsági szolgáltatásainak egyszerűsítését, gyorsítását és összehangolását a szoftverek által definiált adatközpontok teljes egészében.”

 

„A vállalatokat világszerte egyre inkább érdekli az informatikai környezetek virtualizációja. Amikor rászánják magukat, biztosnak kell lenniük abban, hogy a legjobb felhő alapú és menedzsment infrastruktúrát kapják,” mondta Itai Greenberg, a Check Point Software Technologies termékmenedzsmentért (platformok, adatközpontok és felhő-alapú biztonság) felelős vezetője. „A VMware-el kialakított kapcsolat révén, első osztályú biztonsági megoldásainkkal csatlakozunk az iparágvezető virtualizációs és felhő-alapú ajánlataikhoz, és ezzel lehetővé tesszük a vállalatok számára, hogy az adatvesztéstől vagy biztonsági résektől való félelem nélkül tudjanak működni.”

„A Check Point vSEC és a VMware NSX integrációja révén a két világ legjobb részeit kapjuk. A lehető legmagasabb szintű biztonság és a teljes adatközpont forgalmat lefedő, konzisztens policy alkalmazásával védjük ügyfeleink adatait, míg a skálázható mikro-szegmentáció és automatizált biztonsági működés egyszerűvé teszi, ugyanakkor gyorsítja a szolgáltatás elérhetőségét,” mondta Thomas Wikel, a Physicians Choice Laboratory Services (PCLS) Network Services Supervisora.

Hirdetés
Ügyfélszolgálati változás!
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.