Hirdetés
. Hirdetés

Előbb-utóbb légikatasztrófát okozhatnak a pimasz drónok

|

Egyre több helikopter és repülőgép pilóta számol be arról, hogy drón közelítette meg a gépét repülés közben.

Hirdetés

Tavaly 238 esetben jelentettek pilóták drón incidenst, az idei év első hét hónapjában azonban már 650-nél is több olyan eset történt, amikor drónok veszélyesen közel kerültek repülőgépekhez. Júniusban 138, júliusban pedig 137 pilóta - köztük a nagy légitársaságok több alkalmazottja - észlelt egészen 3000 méteres magasságokig drónokat. Bár léteznek előírások, amelyek tiltják, hogy a drónok megközelítsék a repülőgépeket, egyre többen szegik meg azokat. Például az Egyesült Államokban néhány kivételtől eltekintve tiltják a drónok kereskedelmi használatát, a hobbisták esetében pedig a drónok repülési magassága nem haladhatja meg a 400 lábat, ami 122 méternek felel meg. Az eszközöknek a működtető által látható távolságban kell lenniük, és a repülőterekhez 8 kilométernél nem kerülhetnek közelebb. Akár börtönbüntetést is kiszabható a szabályok megszegőinek.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.