Hirdetés
. Hirdetés

Előkészületben az Apple OS X Lion

|

Egyúttal bejelentették az iLife új változatát, a FaceTime videokonferencia alkalmazás Mac OS X alatt futó változatát és hogy kipofozták a MacBook Air termékvonalat. Új mobil termékek és mobil vonások az Apple-től.

Hirdetés

Az OS X következő főverziója állt a szerdai Apple sajtóesemény központjában, emellett néhány egyéb érdekes bejelentésre is sor került. Steve Jobs, az Apple vezére az OS X Liont nevezte a sajtóesemény főfogásának, még akkor is, ha nem igazán szolgált érdemi információkkal a legújabb OS X főverzióval kapcsolatban, amely 2011 nyarára várható.

Mobil vonásokat a desktopba

Mi újat hoz majd a következő Mac OX X frissítés? Több olyan vonás jelenik majd meg a rendszerben, melyet a fejlesztők az iPad-ben használt iOS operációs rendszerben használtak. Lehetséges lesz a teljes képernyős alkalmazások futtatása és megjelenik Launchpad (indítópult) is. Megjelenik a Mission Control az Exposé-ben, felvonultatva a megnyitott teljes képernyős alkalmazásokat, a dokkot és az asztalt.

Örökli az asztali operációs rendszer az iPhone, iPod Touch és iPad esetében nagy sikerrel működő alkalmazás boltot, amit itt Mac App Store névvel illet a gyártó. A felhasználók Mac alkalmazásokat vásárolhatnak és tölthetnek le. Jobs kihangsúlyozta, hogy a fejlesztők ettől még egyéb csatornákon is éppúgy értékesíthetik termékeiket, mint eddig tették. Ma a Mac App Store már 90 napon belül indul és elérhető lesz a jelenlegi, 1.6-os Mac OS X alatt.

Az iPhone és iPod Touch készülékeken használható FaceTime videokonferencia alkalmazás megjelenik hamarosan Mac OS-re is. Videobeszélgetéseket folytathatunk segítségével más Mac és Apple mobil eszköz tulajdonosokkal. Jelenleg béta változatban érhető el.

Tábla és Air egyben

Ki ne emlékezne a MacBook Air bemutatójára, amikor Steve Jobs egy borítékból húzta elő aktuális üdvöskéjét? Azóta az iPad megjelenése sok mindent megváltoztatott, konkrétan az Air következő generációján is erősen érezteti majd hatását. Az új Air kicsit olyan, mint ha az első változatot keresztezték volna az iPad-del.

13,3 és 11,6 hüvelykes méretben lesz majd elérhető, mindkét változatban flash memória veszi át a merevlemez helyét. A nagyobbik, közel 1300 dolláros modellben egy 1.86 GHz-es Core 2 Duo processzor dolgozik 128 GB flash meghajtóval - a nagyobb, 256 GB-os háttértárral szerelt változat ára 1600 dollár lesz. A kisebb, 11,6 hüvelykes modell 1,4 GHz-es processzort kapott, 64 GB-os változatban 1000, 128 GB_os verzióban 1200 dollárért vesztegetik.

Ugyanitt jelentették be a megújult, egygombos vizuális kompozíciókat készítő iMovie-t, ami az Apple belépő szintű videoszerkesztő szoftvere. Olyan új lehetőségek kaptak benne helyet mint az egyszerűen felépíthető sablonok, stáblista és a People Finder névre hallgató arcfelismerési lehetőség és javítottak a hangszerkesztési lehetőségeken is.

 

Az iPhoto is megújult, egy iOS jellegű teljes képernyős üzemmódot kapott és szociális funkciókkal bővült. A GarageBand új rögzítőeszközökkel és hangszerekkel bővült.

Az iLife '11 ára 49 dollár és megtalálható lesz minden új Mac modellen.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.