Hirdetés
. Hirdetés

Elon Musk most másként akarja megmenteni a világot

|

Musk, a Google DeepMindjának alapítói és a mesterséges intelligencia területének más kiemelkedő képviselői megfogadták, hogy nem fejlesztenek autonóm fegyvereket.

Hirdetés

Hirdetés

Technológiai vezetők, köztük Elon Musk és a Google mesterséges intelligenciára (AI) szakosodott leányvállalatának, a DeepMindnak három alapítója kötelezettségvállalást írt alá arra vonatkozóan, hogy nem fejlesztenek autonóm fegyvereket.

Ez a legújabb lépés abban a kampányban, amelyet kutatók és vezetők folytatnak a veszélyes technológiák terjedése ellen. A Muskék által aláírt dokumentum arra figyelmeztet, hogy a mesterséges intelligencia katonai felhasználása számos morális és gyakorlati veszélyt tartogat. Ami a gyakorlati részt illeti, az ilyen fegyverek elterjedése destabilizálná az államokat és az egyéneket.

A dokumentum, amelyet a stockholmi mesterségintelligencia-konferencián, a 2018 International Joint Conference on Artificial Intelligence-en (IJCAI) adtak ki, az emberiséget fenyegető veszélyekkel foglalkozó Future of Life Institute kezdeményezésére született meg.

Az egyik aláíró, Max Tegmark, a MIT fizikaprofesszora szerint a kötelezettségvállalás végre bizonyítja, hogy a szakterület vezetői nem csak beszélnek, hanem cselekszenek is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.