Hirdetés
. Hirdetés

Elon Musk szerint az emberiségnek lőttek

|

Legalábbis itt a Földön. Jön a harmadik világháború, és azért kell minél hamarabb a Marson új kolóniákat létrehoznunk, hogy legyen, aki továbbviszi a civilizáció fáklyáját.

Hirdetés

Hirdetés

Elon Musk a texasi Austinben megrendezett SXSW-en gyakorlatilag eltemette az emberiséget.

Musk rendkívül sötét képet festett a jövőről: beszélt a légszennyeződésről, egy újabb világháború réméről, és a mesterséges intelligencia előretöréséről.

Azt állította, hogy sötét korszak előtt állunk, és ezért fontos, hogy a Marson, illetve a Holdon, a földi háborútól biztonságos távolban olyan emberi kolóniákat hozzunk létre, amelyek tovább viszik a civilizáció fáklyáját.

A Tesla és a SpaceX feje azt mondta, hogy pontos rálátása van, hol tart ma a mesterséges intelligencia fejlesztése, és az eredmények elrémisztik.

Beszélt új cégéről, a Neuralinkről, amely az aggyal vezérelhető felületek fejlesztésére született, és az emberi agy, illetve az AI közötti kapcsolat kiszélesítésével igyekszik az emberiséget versenyképessé tenni a mesterséges intelligenciával szemben.

Musk az önvezető autókról is szólt, amelyek szerinte jövő év végére kétszer olyan biztonságosak lesznek, mint az ember vezette járművek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.