Hirdetés
. Hirdetés

Elon Musk szerint már majdnem teljesen kész az önvezető Tesla

|

Míg a legtöbb önvezető autót gyártó cég óvatos becsléseket mer csak közölni, addig a Tesla fejese már az idei évre jósolja a vezetést forradalmasító technológia elkészültét.

Hirdetés

Megoszlanak a vélemények, hogy az önvezető autók irányítására alkalmas mesterséges intelligenciák mikorra érik el azt a fejlettségi szintet, hogy tömegesen kerüljenek forgalomba, de abban a legtöbb szakértő egyetért, hogy ez lehet a közlekedés jövője. Noha rengeteg gyártó kísérletezik a technológiával, mindig is a Tesla, és annak vezérigazgatója, Elon Musk volt a legharsányabb, amikor az önvezető autók témaköre került szóba. A milliárdos cégvezető továbbra sem finomkodik, és ígéretei szerint már nagyon közel a nap, hogy egy teljesen működőképes önvezető autó gördüljön le a gyártósorról.

Hirdetés

A cég már 2016 óta működtet egy olyan fizetős szolgáltatást, mely a "Full Self Driving", azaz a "Teljes Önvezetés" névre hallgat; ennek ellenére a Tesla autók a mai napig megkövetelik, hogy ilyen módban is teljesen figyelemmel kövessük a tevékenységüket, a gyártó az önvezető módban elkövetett közúti baleseteket a vezetők felelősségének tekinti. No persze a technológia folyamatosan fejlődik, és ha minden jól megy, akkor a hamarosan képes lesz ötödik szintű autonómiára, ami azt jelenti, hogy az autók egyáltalán nem igényelnek emberi beavatkozást.

"Továbbra is bizonyos vagyok abban, hogy még ebben az évben képesek leszünk az ötödik szintű autonómia alapvető funkcióit megalkotni. Szerintem jelenleg már nincsenek kritikus kihívások ezen a technológiai szinten számunkra. Van sok kisebb probléma, és az jelent kihívást, hogy ezeket mind megoldjuk, majd az egész rendszert egy nagy egésszé fejlesszük, és foglalkozzunk a közben felmerülő problémákkal"

- nyilatkozta Musk a sanghaji World AI Conference-en. Ha a Tesla képes tartani az ütemtervet, amit a vezérigazgató diktál, akkor évekkel megelőzhetik a piacot, ugyanis az önvezető autókat gyártó cégek sorra jelentik be: még messze vannak attól, hogy járműveik emberi felügyelet és beavatkozás nélkül képesek legyenek biztonságosan boldogulni a közutakon.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.