Hirdetés
. Hirdetés

Előnytelen fájlcserélő oldalakat fedezni

|

A SumoTorrentet egy ideig hostingoló szolgáltatónak sokba kerülhet a portál elleni nyomozás hátráltatása.

Hirdetés

A TorrentFreak beszámolója alapján precedens értékű döntést hozott pár napja a hágai bíróság, amely szerint az XS Networks nevű tárhelyszolgáltató felelősségre vonható az általa egy ideig hostingolt SumoTorrent fájlcserélő portál illegális tartalommegosztása miatt.


A céget beperelt, hollywoodi stúdiók által pénzelt BREIN alapítvány tájékoztatása szerint mindez azért történhetett meg, mert az XS egyértelműen fedezte a portál üzemeltetőit: először kijelentette, hogy kizárólag bírósági végzés esetén hajlandó kiadni a tulajdonosok személyes adatait, majd később hamisnak bizonyult kapcsolati információkat adott át a jogvédőknek. Ezen időhúzással az XS rengeteg időt adott a SumoTorrent üzemeltetőinek a portál ukrán szerverekre való költöztetéséhez.


A holland bíróság szerint az XS Networks jól tudta, hogy bőven akad vaj a SumoTorrent tulajdonosainak füle mögött, ám a webhelyet pártolva szándékosan hátráltatta a jogvédők munkáját, akiknek így végül kicsúsztak a kezeik közül az üzemeltetők. Emiatt az XS Networks felelős a fájlmegosztó bizonyos időtartam közti jogsértéseiért, így a perköltségeken felül a cégnek ki kell fizetnie a SumoTorrent „sarának” egy részét.


A bírság pontos összege még nem lehet meghatározva, de legrosszabb esetben az XS Networks akár 500 ezer eurós (olyan 141 millió forintos) büntetést is fizethet a BREIN-nek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.