Hirdetés
. Hirdetés

Előre jelezhetővé vált a szerződésbontási szándék

|

Biztosítási csalók kiszűrése: hangalapú üzleti előrejelző szoftver, a legmodernebb mesterséges intelligencia és beszédjel-feldolgozási technológiákkal.

Hirdetés

A Nextent Informatika Zrt. és kutatópartnerei által kifejlesztett Rank Miner nevű szoftver az emberi hang elemzésével képes megállapítani bizonyos üzleti események valószínűségét, majd ebből rangsort felállítani. A rendszer segítségével többek között előre jelezhető a szerződésbontási szándék, felismerhetőek az értékesítési lehetőségek, megállapítható a fizetési szándék, vagy éppen kiszűrhetők a biztosítási csalók. A rendszer a legmodernebb mesterséges intelligencia és beszédjel-feldolgozási technológiákat tartalmazza. A már szabadalmi oltalom alatt álló Rank Miner elnevezésű termék nemzetközi piacon való terjesztését amerikai-magyar menedzsment végzi, míg a rendszer folyamatos fejlesztését és támogatását teljes egészében hazai kutatók és fejlesztők látják el.

A Rank Miner termék egy hangbányászati elven működő analitikus előrejelző alkalmazás, amely a felhasználó által bevitt egyszerű információk alapján, rejtett összefüggések feltárásával képes sorrendet felállítani a potenciális ügyfelek között. A rendszer minden olyan üzleti területen alkalmazható, ahol az ügyféllel telefonos kommunikáció történik, mint például a telefonos értékesítés, ügyfélmegtartás, behajtás vagy akár a visszaélések felderítése. A rendszer által visszaadott sorrendben a lista elején azok az ügyfelek szerepelnek, melyeknél az elemzési információk alapján legvalószínűbb az üzleti cél teljesülése, mint például az értékesítés, behajtás, ügyfélelvándorlás-előrejelzés stb. Az így kapott sorrend felhasználásával jelentősen növelhető az üzleti eredmény.

Az analízis során a rendszer a beszélgetés minden egyes pillanatáról több száz különböző jellemzőt von ki, melyből saját tudásbázist épít. A tudásbázist gépi tanuló algoritmusok dolgozzák fel, és automatizáltan megtörténik a modellépítés. A gépi tanulási folyamat teljes mértékben emberi beavatkozás nélkül történik - a technológia képes a folyamatos visszacsatolások fogadására és tanulásra, ezáltal egyre pontosabb sorrendre és előrejelzésre nyílik lehetőség.

A Rank Miner több sikeres pilot projekten van túl, jelenleg hazai biztosítótársaságnál és telekommunikációs cégnél alkalmazzák. A biztosítási területen a rendszer által visszaadott sorrend közel háromszorosára növelte a biztosítási csalók kiszűrésének hatékonyságát. A rendszer próbaüzeme az USA-ban több pénzintézetnél, illetve az egyik legnagyobb televíziós értékesítő hálózatnál indult el.

Amerikai-magyar vegyes tőkével

Az amerikai piacon már szabadalmi oltalom alatt álló Rank Miner fejlesztését a Nextent Informatika Zrt. által vezetett hazai konzorcium, a mesterséges intelligenciára és gépi tanuló algoritmusokra szakosodott Xdroid Kft. és a beszédjel-feldolgozásban kiemelkedő eredményeket felmutató Alkalmazott Intelligencia Kutató Nonprofit Közhasznú Kft. kutatócsapata végezte. A Rank Miner alapjairól készült tudományos publikáció bekerült a 2012-es Nemzetközi Információs és Tudásmenedzsment Konferencia kiemelt előadásai közé, mely 2012. július 14-20 között Las Vegasban kerül megrendezésre.

A Rank Miner iránt érdeklődő nemzetközi befektetők közül a magyar kötődéssel is rendelkező Chainbridge Capitalra esett a választás, így a tárgyalások lezárultával a termék nemzetközi piacra vitelét amerikai-magyar vegyes tőkével megalakult cég, valamint nemzetközi menedzsment végzi. A rendszer folyamatos fejlesztését és támogatását továbbra is teljes egészében magyar kutatók és fejlesztők látják el.

A Rank Miner fejlesztés a kormány innováció iránti elkötelezettségének köszönhetően, az Európai Unió támogatásával, a Gazdaságfejlesztési Operatív Program innovációs pályázatának keretében valósult meg (projekt azonosító száma: GOP-111-09/1-2009-0015 - ClientFiltering).

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.