Hirdetés
. Hirdetés

Előrehozott Intel Atom N280 premier

|

Az Intel február végére hozta előre a következő, egymagos Intel Atom processzorgeneráció premierjét - állítják a tajvani noteszgépgyártók.

Hirdetés

Szokásos tajvani pletykaforrásunk szerint az Intel előre hozta az Atom N280-as processzor és a GN40 chipset premierjét. Az eredetileg tervezett második vagy harmadik negyedév helyett február második felében lesz hozzáférhető a piacon. Az előd, 1,6 gigahertzes Atom N270 kvázi szabványává vált a netbookoknak, ha nem is minden modellben ilyen dolgozik, de a túlnyomó többségükben igen. Az N280-as csak marginálisan különbözik elődjétől, rendszerbusza 533 MHz helyett 667 megahertzen fut majd, névleges órajele pedig 1,66 gigahertz. A hozzá tartozó GN40 chipsetről még gyakorlatilag semmit sem lehet tudni, azon kívül, hogy jobb teljesítményt nyújt - különös tekintettel a HD minőségű videók lejátszásának tekintetében -, mint az elődben lévő integrált grafikus vezérlő.

Az Atom N280 CPU-t és a hozzá tartozó GN40 lapkakészletet együtt, darabonkénti 60-65 amerikai dolláros áron kínálja az Intel, ezer darabos tételben. Nagy valószínűséggel az első netbook, melyben az N280 debütál, az Asustek Eee PC 100xDN szériája lesz, amiről már annyi kiszivárgott, hogy optikai meghajtót is tartalmaz majd - ezzel végképp összemosva az ultra hordozható noteszgépek és a netbookok közti különbséget.

intel_atom_cpu.jpg
Intel Atom CPU

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.