Hirdetés
. Hirdetés

Elsejétől új Vodafone roaming árak

|

A versenytársakat megelőzve, augusztus elsejétől érvényes az új EU tarifa a Vodafone-nál. Marad a Passport szolgáltatás is.

Hirdetés

A hivatalos EU tarifákat használja majd a Vodafone is az új roaming díjszabás esetén. A magyar versenytársakhoz hasonlóan a szolgáltató 144 forintos hívásindítással és 70,8 forintos hívásfogadási díjjal számol. A többi mobilszolgáltatótól eltérően azonban az új tarifa nem augusztus végétől, hanem már augusztus elsejétől életbe lép.

Az alkalomból tartott sajtótájékoztatón Beck György, a Vodafone ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a számlás előfizetéssel rendelkező ügyfelek számára eltörölték a roaming letéti díját, számukra ezt a lehetőséget automatikusan aktiválják. A kártyás előfizetéses ügyfelek részére az aktiválás folyamatos. Az EU tarifa az Unió egész területen érvényes. A Vodafone Magyarország bevételeinek egyébként 8 százaléka származik a roaming tarifákból.

A Vodafone roaming változásai a Passport szolgáltatásra regisztráltakat (több mint 200 ezren) nem érinti, ők továbbra is ezt a csomagot használhatják, ha pedig szeretnének áttérni az újabb tarifákra, akkor ezt jelezniük kell a szolgáltatónál. A Passport szolgáltatás akkor olcsóbb, mint az új EU tarifa, ha a beszélgetés két percnél hosszabb, a két percnél rövidebb beszélgetések esetében az EU tarifák érvényesek. A Passport két, nem uniós országban, Törökországban és Horvátországban is használható.

A másik két magyar szolgáltató, a Pannon és a T-Mobile korábban jelezték, hogy náluk augusztus 29-től lépnek érvénybe az új roaming tarifák. A Pannon esetében ezek a tarifák az EU tengerentúli gyarmatain is érvényesek.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.