Hirdetés
. Hirdetés

Elsőként a Samsung 3D tévéit lehet majd kapni Európában

|

Már márciustól kaphatók lesznek Európában a Samsung 3D készülékei, azaz előbb, mint a konkurens gyártóké. A Samsung a LED LCD technológiára épít.

Hirdetés

A Samsung Electronics a tegnap Bécsben megrendezett Samsung Forum 2010 rendezvényén jelentette be, hogy a CES-en már bemutatott 3D Full HD tévéi, házimozi-rendszerei és Blu-ray lejátszói 2010 márciusában már kaphatók lesznek Európa-szerte, megelőzve például a Panasonic-ot. A TV-k támogatják az olyan új tartalmakat és alkalmazásokat mint például a Cartoon Network, az AudioLounge, a BoxOffice 365 - bár ezek hazai elérhetőségéről egyelőre nem esett szó. Mindennek köszönhetően - körülbelül egy hónapnyi előnnyel - a Samsung lesz az első cég, amely Full HD 3D eszközöket kínál vásárlóinak.

Boo Keun Yoon, a Samsung Electronics Visual Display üzletágának elnöke szerint "a Samsung teljes körű 3D megoldása új dimenzióba helyezi a tartalmat és egy a korábbinál sokkal gazdagabb képi világot teremt. Egyszerre dobjuk piacra a 3D Full HD flatpanel TV sorozatot a Blu-ray lejátszókkal és házimozi-rendszerekkel."

Tévék és lejátszók

A 7-es sorozatú LCD és LED TV-k, illetve a 8-as sorozatú LED TV érkezik elsőként a BD-C6900-as Blu-ray lejátszóval márciusban a 3D sorozatból. Később kerül piacra a 9-es LED, a 7-es Plazma és a HT-C6930W házimozi-rendszer. A cég prémium 3D LED televíziói ötvözik a local dimminges (zónánként megvilágított) direkt LED megvilágítás és az oldalsó megvilágítás előnyeit. Ez a technológia, valamint a LED fényforrás és a szabadalmaztatott képjavító technológia mélyebb feketéket és jobb színeket hivatott biztosítani. Az új LED televíziók a szigorú EnergyStar 4.0 követelményrendszernek is megfelelnek.

    

3D-s HDTV-k és házimozi-rendszerek a Samsungtól.

A 3D termékekben saját fejlesztésű 3D processzor dolgozik. Az új tévék és lejátszók HD Ready vagy Full HD tartalom visszaadására is képesek, kompatibilisak a Blu-ray szövetség Blu-ray 3D szabványával.

Konverter: van olyan jó, mint a 3D-ben gyártott film?

Egyelőre csak tucatnyi címet lehetne megszámlálni a Blu-ray kiadók listáin. Éppen ezért, hogy a hagyományos tévéműsorokat is 3 dimenzióban lehessen élvezni, a Samsung 3D processzora konvertáló technológiával rendelkezik, amely a kétdimenziós tartalmat azonnal 3 dimenzióssá alakítja, számítógép nélkül. Be lehet állítani a mélység szintjét és a világosságot egy élő focimeccshez is, ezáltal a mérkőzés részeseinek érezhetjük magunkat.

Volt alkalmunk szemrevételezni a 2D-3D konverziós technológia eredményét. Meglepően plasztikussá teszi a rendszer a képet, a vártnál sokkal jobb, legtöbbször élvezhető eredményt ad. Ugyanakkor a mélység szintjeit nem mindig tartja, olykor változnak a térviszonyok, ha az intelligens automatika vált. Aki ragaszkodik a 3D-hez, annak bizonyosan adhat egy kis plusz élményt a tévézéshez is, míg meg nem jelennek a valódi térinformációkkal előállított újabb filmek.

3D-be konvertált műsort néz egy érdeklődő a kiállításon.

Középpontban a dizájn és a kezelhetőség

Dúl a dizájn és a panel-fitnesz harc, 2010-ben még keskenyebb szegélyű, szálcsiszolt kávájú készülékeket láthatunk majd ezüst és fekete színben. A Samsung emellett megalkotott egy új négylábú állványt is, amellyel a televízió még inkább bútorra hasonlít, Touch of Color designban és króm élekkel készült.

A Samsung új érintőképernyős távirányítója Wi-Fi és infravörös kapcsolaton keresztül érintőgombok és QWERTY billentyűzet segítségével irányítja a televíziót és a többi kapcsolódó eszközt. A 9000-es LED TV sorozatnál akár magán az eszközön is nézhetünk adást, így amíg egy Blu-ray film látható a tévén HD minőségben, a távirányítón belenézhetünk kedvenc csapatunk mérkőzésébe. Böngészhetünk rajta keresztül zenét, képeket vagy videókat, egyenesen az otthoni számítógépünkről a DLNA segítségével, így a tárolt tartalmakat a televízión is le lehet lejátszani.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.