Hirdetés
. Hirdetés

Elsötétülő képernyő a Windows 10-ben

|

A májusi nagy funkciófrissítés egyik hibája bizonyos gépeken ellehetetleníti a Távoli asztal kapcsolatokat.

Hirdetés

Hirdetés

A Microsoft több hullámban terjeszti a Windows 10 May 2019 Update-et (v. 1903), mert szeretne fülön csípni és kijavítani minden apró hibát, mielőtt számítógépek tömegét érné el.

Az egyik probléma, amit a szoftveróriás már vizsgál, a Távoli asztal (Remote Desktop) kapcsolatokat érinti. A hiba azt eredményezi, hogy a távkapcsolat során a képernyő teljesen elsötétedik.

A működési zavar a kapcsolat bármelyik fajtájánál jelentkezhet, vagyis nem segít, ha LAN-ról VPN-re váltunk. Érdekes módon viszont az adatbevitel nem lehetetlenül el, az egér és a billentyűzet továbbra is használható marad.

A hibát már májusban, röviddel a frissítés kiadása után észlelték, de a javítás egyelőre várat magára.

Denis Gundarev, a Microsoft mérnöke szerint a problémát a régi megjelenítő-vezérlők okozzák, és megoldást jelenthet, ha frissítjük a gyártó webhelyéről a szoftvert. Ha pedig nem találunk új változatot, kapcsoljuk ki a problematikus vezérlőt az Eszközkezelő segítségével.

De természetesen a Microsoft is keresi - és remélhetőleg rövidesen meg is találja - a szoftveres gyógymódot.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.