Hirdetés
. Hirdetés

Eltűnt egy fontos szolgáltatás a Windows 10 Eszközkezelőjéből

|

A májusi frissítés után már nem tudunk rákeresni eszközmeghajtókra az interneten. A Windows Update lehetőségei viszont kibővültek.

Hirdetés

A Microsoft többfajta módszert biztosít a Windows 10 illesztőprogramjainak letöltésével, telepítéséhez és frissítéséhez. Elvégezhetjük a műveletet mi magunk, de használhatjuk az Eszközkezelőt, illetve a Windows Update-et, vagy az eszközök gyártói által biztosított megoldásokat.

Hirdetés

A Windows Update-en keresztül történő frissítés esetén meg kell várni, amíg a gyártók kiadják az új illesztőcsomagokat, és olykor maga a telepítési folyamat is döcögős. Ha ehelyett inkább az Eszközkezelőt használnánk, két lehetőségünk van: válaszhatjuk az automatikus keresést, amikor is a Microsoft szervereinek felhasználásával az egész művelet önműködően lezajlik, illetve magunk is rákereshetünk az illesztőprogramra saját merevlemezeinken.

A Windows 10 v. 2004 (Build 19041.423) megjelenésével azonban a Microsoft az Eszközkezelőben redukálta lehetőségeinket. Az interneten már nem kereshetünk rá az Eszközkezelőből a frissített illesztőkre, és ha az automatikus keresés mellett döntünk, ez csak a merevlemezünkön található szoftverekre korlátozódik. Ez az új OS-verzió azt is megakadályozza, hogy az Eszközkezelő rákapcsolódjon a Microsoft szervereire.

Ez persze nem jelenti azt, hogy innentől a drivereket sehogy nem tudjuk leszedni a netről - ez furcsa is lenne ugyebár. Csak annyi a változás, hogy ezt a folyamatot is egyenirányítani szeretné a Microsoft, és a folyamatot a Windows Update alá tereli. Ott egy új hivatkozás egyenesen elvezet a rendelkezésre álló illesztő-frissítések listájához, megadva a gyártó nevét, az eszköz besorolását és a verziószámot.

Ez az átalakítás tulajdonképpen azt a célt szolgálja, hogy egyszerre legyen naprakész maga az operációs rendszer és az összes eszközmeghajtó, és egy-egy frissítési körben minden elérhető újdonság telepíthető legyen.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.