Hirdetés
. Hirdetés

EP-választás: nem kapcsolódik az informatika

|

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) informatikai rendszere nem kapcsolódik össze közvetlenül az uniós eredményeket közzétevő központi oldallal, de utóbbinak az elérhetősége vasárnap megjelenik majd a www.valasztas.hu-n - közölte a választási informatikai rendszerért felelős IdomSoft Zrt. vezérigazgató-helyettese keddi sajtótájékoztatóján.

Hirdetés

Deményné Kertész Krisztina elmondta, a központi európai uniós (EU-) honlapra is vonatkozik az a szabály, hogy a részeredményeket és az eredményeket csak este 11 óra után lehet közzétenni, és az unió már az összesített adatokat fogja közölni.

Hirdetés

Az EU a tagállamok választási szerveitől nem kérte, hogy adjanak tájékoztatást vasárnap az előzetes vagy a végleges adatokról. Az egyes tagországok eredményei a saját választási rendszerükből olvashatók ki.

Az uniós oldalon ugyanakkor este 9 órától exit poll adatokat jelentetnek meg - közölte Deményné Kertész Krisztina.

 

Vasárnap este 11 óra után az NVI honlapján 80-95 százalék körüli feldolgozottságú eredmény várható - tette hozzá.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.