Hirdetés
. Hirdetés

Érdekes tesztelésbe kezdett a Twitter

|

Arra kíváncsi a közösségi szolgáltatás, hogy elolvasták-e egyáltalán a felhasználók azokat az üzeneteket, amelyeket meg kívánnak osztani.

Hirdetés

Bejelentette a Twitter: egy tesztelés keretében androidos eszközökön szúrópróbaszerűen megkérdezi a felhasználókat arról, hogy elolvasták-e azt a cikket, ami éppen megosztani készülnek. Ha a közösségi szolgáltatás azt észleli, hogy az illető nem olvasta el a meegosztani kívánt cikket a Twitter-appon belül, egy üzenetet jelent meg, amelyben arra ösztönzi a felhasználót, hogy olvassa már el a mépszerűsíteni kívánt cikket, mielőtt retweetelné azt.

Hirdetés

A kezdeményezés célja, hogy az emberek ne terjesszék rutinszerűen az el nem olvasott bejegyzéseket, amelyeket csupán csak azért osztanak meg automatikusan, mint egy robot, mert például az általuk kedvelt politikus írta. Márpedig az ilyen módon, rajongói közreműködésel terjesztett üzenetek közül sok tartalmazhat álhíreket vagy félrevezető információkat, különösen most, a koronavírus-járvány idején.

Egyelőre azonban csak tesztelésről van szó, vagyis nem minden automatikus megosztótól kérdezi meg a Twitter, hogy miért nem olvassa el előbb az üzenet tartalmát, továbbá csak az amerikai felhasználók körében végzi a tesztelést és csak androidos mobilokon. Az utóbbi különös, ha figyelembe vesszük, hogy az Egyesült Államokban a többség iPhone-t használ.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.